Ženska mlađa kadetska reprezentacija Hrvatske polovična u Geteborgu!

0
189

Ovo će leto biti uistinu rukometno i takmičarsko. A čast da krenu s međunarodnim takmičenjem dobile su one najmlađe, hrvatske mlađe kadetkinje. One su počele svoj nastup na Otvorenom evropskom prvenstvu koje se igra u švedskom Geteborgu od 1. do 5. jula.

U prvoj utakmici Hrvatska i Island podeli su bodove (17:17), dok su u drugom meču dana rukometašice Hrvatske pobedile Farska Ostrva sa 23:17.

U prvoj utakmici dana, u utakmcii koja je i otvorila ovo takmičenje, nismo videli pobednika. Hrvatska i Island odigrali su izjednačenu utakmicu pa je na kraju možda i najpoštenije što je završeno bez pobednika. Najbolje u hrvatskim redovima na otvaranju prvenstva bile su Tena Jurlina s pet i Eda Nikolić s četiri gola.

Nakon ručka i kratkog odmora, sledila je i druga utakmica dana, a protivnik je bila ekipa Farskih Ostrva. Za razliku od prve utakmice u kojoj smo gledali izjednačen meč, u drugoj je utakmici Hrvatska bila bolja ekipa na terenu i to je pokazala. Konačni rezultat bio je 23:17 za igračice Ivana Jerkovića, a do pobede su ih vodile Nika Batinić sa šest i Antea Jerković s pet golova.

Hrvatsku već danas čekaju nova dva meča. Prvi je u 11:30 protiv Norveške, dok je druga utakmica na rasporedu u 17:30, a protivnik je Litvanija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here