ZAŠTO DA NE – Može li Crvena zvezda da postane neka nova Budućnost?

0
423

Na Balkanu se trenutno pomeraju „tektonske ploče“, u rukometu naravno… Kao što smo pisali, Budućnost iz Podgorice proživljava najgore dane od postojanja i sve ide ka tome da jedan brend nestane sa rukometne scene. Bila bi velika šteta. Dvostruki osvajač Lige šampiona i trostruki osvajač nekadašnjeg Kupa pobednika Kupova ali i EHF Kupa sigurno to nije zaslužio.

Ipak na Balkanu se rodio neki novi projekat i sada je pitanje da li žele oni da budu neka nova Budućnost. U pitanju je beogradska Crvena zvezda koja je ove sezone bila maestralna. Jeste da je naša rukometna scena i dalje mršava, posebno kod dama ali opet treba odati veliko priznanje rukometašicama koje su osvojile i titulu i Kup Srbije, nije to mala stvar. E sada, da li će se crveno – beli zadovoljiti rešetanjem prosečnih ekipa u Srbiji ili že želeti da odskoče i da zaigraju u Ligi šampiona jer se drma mesto ekipi iz prestonice Crne Gore.

Jednom prilikom je Saša Bošković izjavio da bi Crvena zvezda trebala da igra elitu a u toj ekipi bi bile Andrea Lekić i Dragana Cvijić. Ipak, od toga za sada nema ništa ali ambicije i dalje postoje. Kažu „kad je teško zovite Saju“, ispalo je i sada tako i može se reći da je Aranđelovčanin prošetao kroz Superligu.

Pitanje mnogih je, zašto tako stabilan i organizovan klub ne može u Ligu šampiona? Koliko je daleko prestonica Srbije od pravog rukometa? Pitanja je mnogo, odgovora je malo… Iskreno bi mnogi voleli da Crvenu zvezdu vide među ekipama kao što je Đer, Brest, Vajpers itd, itd… Nego sačekajmo, nikada se ne zna, rukomet je jako nepredvidiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here