Zaječarke osvojile Kup grupe “Istok”

0
267

U sportskoj hali “Čika Duško Jovanović” u Blacu odigrano je finale kupa “Istok” u ženskoj konkurenciji između Super B ligaša iz Prokuplja i Super A ligaša iz Zaječara gde je zasluženo slavila ekipa Zaječara rezultatom 35:28 (17:13).

Sudije ovog meča bile su iz Leskovca, Radojičić Miloš i Marinković Predrag koji nisu imali toliko posla na ovom meču. U prvom poluvremenu do 20. minuta ekipa Topličanina borila se svim snagama da zadrži razliku ali Zaječarke se bude i vrlo motivisano se “odlepljuju” se na 12:9 preko iskusne Terzić Jelene koja je na ovom meču postigla 9 pogodaka. U 27. minutu rezultat je ponovo bio nerešen (13:13) gde je Veljkovićeva pogodila peti put u prvom poluvremenu. Zaječarke se bude i prave razliku od 4 gola gde odlaze na zasluženi odmor rezultatom 17:13.

Drugo polureme ponovo otvara najefikasnija igračica na utakmici sa 13 pogodaka Veljković Jovana i dolaze rukometašice iz Prokuplja do nerešenog rezultata 17:17. Strateg gostujuće ekipe Maksić Živojin smiruje svoje igračice i kreće sve iznova. “Egal” se igrao sve do 44. minuta kada ponovo rukometašice iz Zaječara prave seriju od 4 uzastopna gola i odlaze na 27:23 u 48. minutu. Trener Topličanina Petrović Ivan zove svoje igračice na minut odmora koji se pokazao da je urodio plodom bar na tren kada Dimitrijević Ivana smanjuje rezultat na 27:24. Nisu se opuštale rukometašice Zaječara pa su poslednja 10 minuta odigrale vrlo motivisano što govori da su utakmicu završile rezultatom 35:28 i podigle pehar kupa “Istok”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here