Zagreb odmerio snage u prijateljskom meču sa Goricom!

0
291

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odigrali su prvu prijateljsku u sklopu zimskih priprema u sezoni 2018./2019. Pod vođstvom novog trenera Branka Tamšea, hrvatski rukometni prvaci u svojoj su “Kutiji šibica” ugostili HRK Goricu, klub s kojim je PPD Zagreb nedavno potpisao saradnju u prvom redu u vidu pozajmica mladih igrača, te su na kraju slavili rezultatom 38:25 (21:13).

Kod PPD Zagreba zbog igranja na Svetskom rukometnom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj nije bilo kapitena Zlatka Horvata, kao ni Damira Bičanića i Davida Mandića. Zbog povreda su, pak, izostali Arian Jović, Radivoje Ristanović, Josip Božić Pavletić, Nikola Potić i Leon Šušnja.

Uz trenera Tamšea debi za prvu ekipu PPD Zagreba imao je i Josip Maršan.

U sastavu HRK Gorice od zagrepčana na pozajmici nastupio je samo golman Ivan Vekić jer su Rudolf Zvonimir Šafranko i Antonio Ljubić otputovali sa drugom Zagrebovom ekipom na jak međunarodni turnir u mađarski Veszprem. Ekipu HRK Gorice s klupe je vodio Zagrebov kadar Andrija Nikolić.

Novi trener Zagreba Branko Tamše utakmicu je otvorio u sastavu Kastelic na golu, Ravnić i Ereš na krilima, Jotić, Hrstić i Sršen na bekovskoj liniji, odnosno Tin Kontrec na crti.

Andrija Nikolić, s druge strane, odlučio se za sedmorku s Ivanom Vekićem na golu, Čavarom i Žarkovićem na krilima, Šalićem na crti, odnosno s bekovskom linijom Ceković, Negran i Laljek.

Uvodni minuti utakmice jasno su pokazali da se radi o prvoj utakmici nakon duže pauze, noge su na obe strane bile teške i trebalo je vremena da jedni i drugi uđu u pravi ritam.

Što se rezultata tiče Gorica se držala u egalu u uvodnih desetak minuta nakon čega je Zagrebov kvalitet došao do izražaja, a prednost hrvatskog šampiona sve je više rasla. Na odmor se otišlo s visokih +8 za Zagreb, a rezultat na semaforu pokazivao je 21:13.

Nastavak Tamše otvara s petoricom koja su krenula od početka dok je umesto Jotića na srednjem započeo Filip Vistorop, odnosno umesto Ereša na krilu visoki Josip Vekić.

Prednost Zagrepčana u nastavku je očekivano rasla, a trener Tamše priliku je dao svim igračima koji su bili u zapisniku pa smo tako mogli da vidimo i debi Josipa Maršana.

Na kraju smo videli pobedu Zagreba rezultatom 38:25, a od pojedinačnog učinka svakako valja istaknuti raspucanog Valentina Ravnića s osam pogodaka odnosno Ivana Sršena sa šest. Urh Kastelic zaustavio se na 14 odbrana.

Kod Gorice devet golova je dao bivši mladi zagrepčanin Ćavar, dok je Laljek dodao četiri gola. Trojica gostujućih golmana kombinovano su upisala devet odbrana.

Pre puta za Makarsku u goste ekipi Zagreba dolazi Koper.

Pre nego što otputuju na glavni deo zimskih priprema koji će se održati u Makarskoj od 18. do 27.januara, rukometaši PPD Zagreba odigraće još jednu prijateljsku utakmicu, a reč je o dvoboju sa slovenskim Koperom koji je na rasporedu takođe u “Kutiji šibica” u četvrtak, 17. januara s početkom u 18.00 časova.

U Makarskoj će, baš kao i prošle godine, hrvatski rukometni prvaci klesati formu za nastavak sezone, a vrhunac zimskih priprema biće i dva prijateljska dvoboja u sklopu mini turnira na kome će uz zagrepčane nastupiti i bosanskohercegovački Mostar Zrinjski odnosno slovenska Riko Ribnica.

PPD Zagreb – HRK Gorica 38:25 (21:13)

Kutija šibica: Utakmica bez gledaoca

Sudije: Matija Brodić i Mensur Seferović

Delegat: Ahmed Njuhović

PPD Zagreb: Kastelic 14 odbrana; Ereš 3, Vistorop 4, Mrakovčić 2, Kontrec 3, Burić 2, Sršen 6, Potočnik 3, Jotić 1, Maršan 2, Ravnić 8, Hrstić 2, J. Vekić 2

HRK Gorica: Vekić 3 odbrane, Sladoljev 2 odbrane, Totić 4 odbrane; Marjanović 2, Laljek 4, Goričanec, Negran 2, Pušić, Ceković 3, Ćavar 9, Žarković 2, Goršeta 1, Braišić 1, Šalić 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here