Vranje 1957 i Đorđe Teodorović produžili saradnju!

0
356

Vranje 1957 zvanično je saopštilo da će i u narednoj sezoni sarađivati sa trenerom ekipe Đorđem Teodorovićem.

Iako su mnogi Vranjance videli u rangu niže, Šapčanin je uspeo da uhvati poslednji voz i kroz baraž je izborio opstanak u eliti što je u Vranju okarakterisano kao veliki uspeh.

Teodorović je za Rukometni Žurnal izjavio:

  • U Vranje sam u januaru stigao sa jednim jedinim i delikatnim zadatkom, opstanak u Superligi. Uz mnogo poteškoća i neočekivanih obrta, zajedničkim snagama smo uspeli da ostvarimo istorijski uspeh. Imam samo reči hvale o saradnji sa klupskim rukovodstvom, a posebno bih naglasio da gradska uprava bespoštedno podržava razvoj sporta i rukometa u Vranju. Zbog svega toga, dogovor o produženju saradnje je bio logičan. Obostrano zadovoljstvo saradnjom je lako primetno. Trenutno smo u procesu formiranja nove ekipe, pa se nadamo da ćemo na jugu Srbije stvoriti još jedan stabilan klub koji je u stanju da se na terenu ravnopravno suprotstavi renomiranim klubovima na najvišem nivou takmičenja u državi.

Pedesetdvogodišnji Šapčanin je kao igrač bio član Metaloplastike, Sirmiuma (Sremska Mitrovica) i Voslauera (Austrija) da bi kao trener radio u više klubova kao što su Opsal, Nit/Hak i Toten (Norveška), Ferobus Mislata (Španija), Haten Sandkrug (Nemačka).

Sa ekipom Opsala je napravio istorijski uspeh plasiravši se u najviši rang norveškog rukometa. Teodoroviću ni administracija nije bila strani pojam te je radio kao administrativni direktor u Opsalu i Dramenu. Tog 1. jula 2018. godine je odlučio da se vrati u rodni grad gde preuzima Metaloplastiku koju vodi do 31. maja 2019. godine. Od 15. avgusta te godine vodi niški Železničar 1949 koji se diže iz pepela a 31. maja 2021. Teodorović završava priču u Nišu i seli se severnije u Kragujevac koji vodi od 1. avgusta do 31. maja. Da mu je Niš bio vrlo drag pokazalo se angažovanje u Naisi. Bilo je priča da će biti trener Železničara 1949 ali kriza u tom klubu je učinila svoje. Nije dobro počelo sa Naisom. Mlada ekipa, a Teodorović nije mogao da pronađe željeni ritam a zatim se preselio u Dubočicu 54 gde je uspostavio sistem da bi ga put odveo još južnije u Vranje. Što se tiče reprezentacije, Đorđe Teodorović je sa juniorima osvojio bronzu u Portugalu te prekinuo veliki post koji su imali juniori.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here