Vlado Šola okupio “Lavove”!

0
177

Tri dana nakon što su rukometašice Crne Gore završile izuzetno uspešan nastup na Svetskom prvenstvu, okupiće se „lavovi”.

Selektor Vlado Šola u dvorani hotela „Voco” izvršio je prozivku na startu priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje počinje 10. januara.

Hrvatski stručnjak na prvom treningu (18 časova) na raspolaganju bi trebalo da ima 10 od 21 igrača sa spiska – golmana Filipa Borozana, krila Aleksandra Bakića, Mirka Radovića i Luku Radovića, pivote Nemanju Grbovića i Miodraga Ćorsovića, te bekove Boža Anđelića, Stevana Vujovića, Vasilija Kaluđerovića i Vuka Borozana.

Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu do kraja godine priključivaće se i preostalih 11 igrača koji konkurišu za mesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Dobra stvar je što se ove godine prvi deo Bundeslige završava ranije nego obično, pa će ovog vikenda sve klupske obaveze završiti Nebojša Simić, Branko Vujović, Stefan Čavor. Poslednji će stići golman švedskog Ama, Nikola Matović, jer 29. decembra igra utakmicu.

Crna Gora će tog dana odigrati prijateljsku utakmicu protiv Makedonije u Staroj Pazovi, dok je za 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gde će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč u grupi C u Minhenu „lavovi” će odigrati 12. januara protiv Mađarske, dva dana kasnije je rival Island, a 16. januara Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće dve prvoplasirane selekcije.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here