Vladimir Cupara: “Makedonija dobar test pred SP!”

0
222

Reprezentacija Srbije kreće put Skoplja gde će četvrtog (20 časova TV Telma) i petog januara (15 časova, zatvorenog tipa) odigrati dva kontrolna meča sa selekcijom Makedonije. Od prvog dana nove godine timu su se priključila četvorica igrača koji nastupaju u nemačkoj DKB Bundesligi, a za sastav Nenada Peruničića konkuriše 21 reprezentativac.

Dobro su nam došle utakmice sa Tunisom, iako smo bili bez četiri igrača. Pokazali smo da ima dosta prostora za napredak. Drugo poluvreme utakmice u Smederevu smo odigrali baš dobro u oba pravca. Na svakom treningu svaki igrač daje maksimum da Prvenstvo dočekamo u što boljem izdanju. Momci koji su bili sa nama u prvom delu odradili su odlično pripreme. Sada je sa nama četvorka iz Bundeslige, sa kojom dobijamo dodatni kvalitet. To su odlični igrači – kaže golman nacionalnog tima Vladimir Cupara.

Dva duela sa Makedonijom biće generalna proba za nastup na SP 2019…

Sigurno je da će nam dobro doći da vidimo gde smo u ovom trenutku. Posle afričke selekcije, red je da se proverimo i sa jednom evropskom. Očekuje nas i puno navijača, lepa atmosfera pred Svetsko prvenstvo i pravi test. Prošle zime su nas Makedonci savladali na Banjici, a sada ćemo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak na njihovom terenu.

Do prvog meča sa Rusima u Berlinu ostalo je još osam dana (11. januar)…

Brzo prolaze dani na pripremama. Gledali smo video, krenućemo da radimo i na detaljima. Rusi su iskusna ekipa koja ima problema sa par povređenih igrača. Motor ekipe je srednji bek Žitnjikov, vrhunski igrač. Golmani bi mogli da predstavljaju problem, biće spremni, rade sa našim nekadašnjim selektorom Dejanom Perićem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here