Vladan Lipovina – “Ja sam otpisao Roganovića!”

0
473

Desni bek Vladan Lipovina kazao je da je selektor reprezentacije Zoran Roganović nameravao da ga ponizi kao igrača, i poručio da nije selektor njega precrtao sa spiska nego da je on “precrtao selektora”.

Lipovina je kazao da su netačni navodi da je ranije pravio „prekršaje“ u reprezentaciji.

On se nije našao na listi igrača na koje Roganović računa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Lipovina je rekao da Roganović za selektora Crne Gore nije izabran kao iskusni stručnjak, niti zbog postignutih rezultata kao trener već da je budući da mu je to bio prvi selektorski angažman, došao je u reprezentaciju da stiče iskustvo, bez dana provedenog u trenerskom pozivu.

Lipovina je kazao da je Roganović zahvaljujući iskustvu koje je stekao u reprezentaciji Crne Gore, postao kasnije trener inostranog kluba.

  • Ne tako davno Roganović je saopštavao da sam nosilac igre, glavni igrač reprezentacije kada sam dobijao značajne utakmice, rekao je Lipovina i dodao da ga je Roganović na utakmicama protiv Rumunije i Кosova uveo u igru samo po pet minuta, iako je bio spreman i u dobroj formi.
  • Očigledna je bila namjera da me ponizi kao igrača, što sam doživio kao veliku uvredu, istakao je Lipovina.

On je kazao da je nakon druge utakmice pozvao telefonom selektora i upitao ga zašto ga nije ispoštovao kao igrača i da takav odnos nije zaslužio kao i da je davao značajan doprinos na svim, a naročito na ključnim utakmicama.

  • Selektor je ćutao kao nijem. Кazao sam da je došao na mjesto selektora kao poltron Peđe Boškovića i upitao ga da nijesam kažnjen možda zbog činjenice što nijesam jedini aplaudirao kada je Bošković dolazio na trening, a što je Roganović tražio od igrača i trenera, kazao je Lipovina.

On je rekao da je Roganoviću saopštio da je izbegao da sve to kaže nakon utakmice pred igračima da mu ne bi potpuno srozao ugled i pokvario atmosferu, na što mu je selektor odgovorio da ću imati priliku sledeći put.

  • Tada sam jasno saopštio da se više neću odazivati na njegove pozive za reprezentaciju riječima „Više me nećeš gledati“. Istina je da nije mene „precrtao“ Roganović no sam ja njega „precrtao“, zbog njegovog neljudskog odnosa kojim pravi štetu crnogorskom rukometu, kazao je Lipovina.

On je rekao da nigde nikada, osim kod Roganovića, nije doživeo da trener traži da igrači aplaudiraju sportskom radniku na visokoj funkciji „kako bi se dodvorio i sebi obezbedio bolju poziciju”.

  • Takvo ponašanje u evropskim klubovima ne može se desiti. Roganović je nakon telefonskog razgovora pokušavao da me kontaktira telefonom u više navrata, naravno ja nijesam prihvatio pozive, jer sa takvom osobom nemam o čemu nemam više razgovarati, poručio je Lipovina.

On je rekao da mu je žao zbog vernih i najboljih navijača.

  • Zajedno smo proživjeli lijepe trenutke, gdje smo se osjećali posebno i uzvišeno reprezentujući našu državu, ali sa grobarima crnogorskog rukometa ne mogu dalje sarađivati, kazao je Lipovina.
  • Vi ste jedina svijetla tačka u tami koja prekriva crnogorski rukomet, vaše poruke i pažnja znače mi mnogo i ispunjavaju me kao čovjeka, naveo je Lipovina.

On je rekao da će nastaviti da igra i uživa u rukometu po evropskim dvoranama gde vladaju profesionalni odnosi i puno poštovanje svakog igrača.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here