Vladan Lipovina i Vasilije Kaluđerović potpisali za Al Kadisiju!

0
1000

Vicešampion Kuvajta Al Kadisija je u svoje redove dovela dva reprezentativca Crne Gore. U pitanju su Vasilije Kaluđerović i iskusni Vladan Lipovina.

Vasilije Kaluđerović je karijeru počeo na Cetinju u ekipi Lovćena gde je igrao do 2017. godine da bi prešao u Izviđač a potom i Eskilstunu Guif. U sezoni 2020/21 je branio boje Metalurga ali brzo odlazi zbog bankrota kluba. Ovu sezonu je proveo u Nemačkoj drugoj ligi igrajući za Potsdam.

Drugo pojačanje vicešampiona Kuvajta je Vladan Lipovina. On je promenio pregršt klubova a karijeru je počeo takođe u Lovćenu gde je igrao do 2013. godine. Nastupao je i za Sijudad Enkandadu, Metalurg, Veclar, Al Nasr, Hutenberg, Rajn Nekar Leven, Balingen, ponovo Veclar da bi svoju sagu u Nemačkoj završio u Magdeburgu. Za reprezentaciju Crne Gore je upisao preko 40 nastupa i upisao preko 100 golova.

U Kuvajtu još igraju Janko Božović, Neven Stefanović, Radovan Ostojić, Božo Anđelić, Ivan Perišić, Lazar Adamović a od naredne sezone će u Kuvajt stići i Lazar Petrović.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here