Vladan Kastratović – “Raduje me poziv selektora, daću sve od sebe!”

0
244

Pre nekoliko dana, selektor muške seniorke reprezentacije Crne Gore Vlado Šola objavio je širi spisak za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Na njemu se našlo nekoliko novih imena, među kojima je i 26-godišnji srednji bek Prilepa, Vladan Kastratović.

Momak iz Andrijevice, koji već treću godinu igra u Makedoniji, nekoliko puta ove sezone je bio u idealnoj postavi kola u tamošnjem šampionatu, čime je zaslužio da se prvi put nađe među odabranima.

  • Nisam očekivao da će selektor da me zovne baš pred Evropsko prvenstvo, ali ne mogu da kažem da se nisam nadao. Zahvalan sam što sam dio ove priče, makar i na širem spisku. Nadam se da ću dobiti neku šansu da pokažem kvalitet, ako ne sad, makar na nekom narednom okupljanju – rekao je Kastratović za MNE rukomet.

Kastratović je u ljeto 2021. godine otišao u Strugu, potom prošlu sezonu odigrao za Ohrid i Kumanovo, a od ove je u Prilep.

  • Prezadovoljan sam ulogom u ekipi. Nekoliko puta sam bio u timu kola, ove sezone sam najzadovoljniji od sve tri. Prilep je baš ozbiljan klub, imam najbolje uslove za rad od svih dosadašnjih klubova. Ekipa je mlada, a trener Božidar Mojsov, koji je 10 godina bio pomoćnik u Pelisteru, baš je dobar i sa njim svakog dana učim neke stvari koje nisam znao.

Prilep je dobro počeo sezonu, upisao dve pobede u prva tri kola, ali je od tada osvojio samo bod na osam utakmica.

  • Klub je napravio projekat za više godina, sada imamo mladu ekipu. Cilj je da sljedeće sezone, uz dva-tri pojačanja, budemo baš konkurentni i da se borimo za Evropu. Ove godine nismo mogli do plej-ofa, jer nemamo dovoljno igrača i uvijek padamo kako utakmice odmiču. Ali, prezadovoljan sam svojim izdanjima, ovo mi je možda i najbolja sezona otkako sam napustio Komove.

Niko ne može da veruje da je grad sa 4.000 stanovnika imao osvajača Kupa.

Klub iz Andrijevice je nezaobilazna priča u razgovoru sa Vladom. Bio je prvi srednji bek ekipe koja je senzacionalno osvojila Kup Crne Gore 2019. godine, a u sezoni 2019/2020, koja je prekinuta zbog koronavirusa, porazom u poslednjem kolu pre pauze od Rudara u Pljevljima ostala bez titule.

  • Svima ovdje pokazujem snimke, niko ne može da vjerujemo da smo iz grada sa 4.000 stanovnika osvojili Kup. Sljedeće sezone bismo možda i osvojili titulu da nije bilo korone. Igrali smo dvije-tri sezone dobro i vjerovali smo da ćemo ostvariti veliki rezultat. Te 2019. su nam se i poklopile neke stvari, Lovćen je ispao prije završnog turnira i baš sam bio ubijeđen da imamo šansu da uzmemo Kup.

Nažalost, Komovi su istupili iz Prve lige zbog nedostatka novca i dvorane za trening, pa Andrijevicu predstavlja samo ženska ekipa, koju u Drugoj ligi vodi Vladanov brat, Milija.

  • Sve mi to teško pada. Ranije smo makar imali školsku salu u Andrijevici, koja nema dimenzije rukometnog terena, ali nam je i to bilo korisno, mogli smo da treniramo. Sad ni toga nema, pa mlađi ne mogu da treniraju, jer nema dovoljno termina u dvorani u Beranama. Nadam se da će se ispuniti obećanja, da će se sagraditi dvorana u Beranama i da će početi ispočetka da se radi sa djecom, koja imaju talenat i vole rukomet. Nadam se da ću se nekada vratiti u Komove i biti trener mog kluba – zaključio je Vladan Kastratović.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here