VIDEO Intervju: Junior Tuzolana – “Cilj je opstanak ekipe u najboljoj ligi sveta!”

0
254

Kao vrlo mlad igrač, 2015. godine si dobio šansu da zaigraš Evropsko takmičenje sa ekipom Nanta. Opiši ukratko tvoje iskustvo u Nantu?

  • Sam dolazak u Nant za mene je jedno veliko iskustvo, igrao sam Ligu šampiona sa 18 godina i meni kao mladom igraču mogao sa da uočim na čemu trebam da radim, gde su mi nedostaci i kako trebam da treniram.

Dobio si ponudu od ekipe Istra koja se trenutno nalazi u nezgodnoj situaciji. Rešio si da pristupiš klubu i potpišeš profesionalni ugovor. Kako si se osećao u tom trenutku?

  • Za mene kada me je Istr prvi put zvao nisam bio baš siguran jer je to značilo promena sredine i odlazak, kada sam došao u Istr bio sam član druge ekipe ali trenirao sam sa prvom ekipom, međutim otvorio se prostor jer su se povredila 2 leva krila, ja sam ga iskorstio i tako sam zavredeo svoj prvi profesionalni ugovor. Dobro sam se uklopio, naročito sa strancima i zahvaljući odnosu i profesionalizmu sam potpisao prvi profesionalni ugovor.

Odigrali ste u sredu vrlo težak meč sa osvajačem Lige šampiona, ekipom Monpeljea. Sreća nije bila na vašoj strani i par spornih odluka sudija koštalo je Istr velikog boda gde bi se nastavila borba za opstanak. Reci nam nešto o meču sa Monpeljeom?

  • Protiv Monpeljea smo odigrali jedan kvalitetan meč, dugo nismo igrali kao ekipa. Atmosfera je bila neverovatna, navijači su nas gurali ka uspehu, možda smo mogli da damo još 1-2 gola koji bi kompletno preokrenuli situaciju na terenu. Posle toga su usledile neke sudijske odluke, jako mi je žao jer mislim da smo odigrali jedan jako dobar meč gde smo zaslužili makar nerešen rezultat.

Koji su tvoji planovi za budućnost?

Ja sam otvoren za sve, mlad sam, imam tek 21 godinu. Pre svega profesionalac sam i moram da nastavim da treniram i da radim jako dobro da bih nastavio ovim putem na kom sam sada.

VIDEO: Junior Tuzolana za rukometni žurnal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here