Veliki ispit za Kraljevskog: Kumanovo gostuje u Ukrajini!

0
296

Ekipa Kumanova ostala je jedina makedonska ženska ekipa u Evropskim kupovima. Kumanovo je  otputovalo u Ukrajinu, gde će u Lavovu odigrati dva meča iz trećeg kola EHF kupa protiv šampionske ekipe Galičanke. Trener makedonskog tima Nenad Kraljevski kaže da neće biti preveliki problem što se obe utakmice igraju u gostima.

  • Svakako će dugo putovanje uticati na fizičku kondiciju rukometašica, ali bićemo jedan dan pred prvi duel u Lavovu i imaćemo više od 24 sata da se prilagodimo. Teško je održati sportsku formu u ovako teškim uslovima kada je rukomet u pitanju. U prethodne dve nedelje pokušali smo da podignemo nivo psihofizičke spremnosti i nivo tehničko-taktičke igre kada su u pitanju utakmice sa ukrajinkama, ističe Kraljevski.

Ukrajinski šampion je dovoljno analiziran i trener Kumanova veruje da će njegova ekipa, iako će igrati dva puta na gostujućem terenu, izaći kao pobednik u duelu.

  • Oni imaju određeni kvalitet, ali mi verujemo u svoj rad i siguran sam da će devojke dati sve od sebe da postignu željeni rezultat. Ključ će biti u odbrani, koja mora biti disciplinovana i agresivna, i po dubini i po širini, broj tehničkih grešaka treba svesti na minimum. U dve takve utakmice koje se igraju u tri dana, svaka greška ce se skupo platiti. Naša prednost je širi izbor kvalitetnih rukometašica koje mogu da odgovore na zadatake, zaključuje Kraljevski.

Prvi duel između Galičanke i Kumanova igrao se juče gde je domaćin slavio 33:17, dok je revanš u nedelju od 11:00 časova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here