Vasko Ševaljević predsednik rukometnog kluba Kotor!

0
178

Predsednik opštine Kotor Vladimir Jokić i nekadašnji kapiten “lavova”, Vasko Ševaljević, dogovorili su osnivanje rukometnog kluba Kotor.

U cilju revitalizacije rukometnog sporta u drevnom gradu, Jokić i Ševaljević dogovorili su formiranje RK Kotor, koji će biti u vlasništvu Opštine Kotor. Odlučeno je da Ševaljević bude predsednik kluba, kao i da rukovodi stručnim sektorom, kako bi znanjem i iskustvom značajno doprineo njegovom kvalitetnom razvoju.

Ševaljević, uz bogatu klupsku karijeru, ima pet učešća na evropskim i dva na svetskim prvenstvima i smatra se jednim od najboljih crnogorskih rukometaša.

Opština Kotor finansijski i logistički podržaće sve klupske aktivnosti i inicijative na popularizaciji ovog sporta, koji ima bogatu i dugu tradiciju u Kotoru. Najpre će biti formirane mlađe selekcije, i već od 1. septembra krenuće se sa upisom dece svih uzrasta.

Obnavljanjem rukometnog kluba Opština Kotor nastavlja sa značajnim unapređenjem sporta u Kotoru, što potvrđuju i nedavni uspesi VPK Primorac, fudbalskog kluba Bokelj i Košarkaškog kluba Kotor, koji su u vlasništvu lokalne samouprave, kao i ženskog odbojkaškog kluba Gimnazijalac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here