Uroš Zorman i Toni Đerona objavili sastave za utakmice u EHF nedelji!

0
1001

Muška seniorska reprezentacija Srbije iskoristiće novembarsku EHF nedelju nacionalnih timova da odmeri snage sa ekipom Slovenije u okviru priprema za Evropsko prvenstvo koje se u januaru održava u Nemačkoj.

Susreti između izabranika Tonija Đerone i Uroša Zormana zakazani su za 4. i 5. novembar u slovenačkom Černomelju odnosno Kočevju.

Za dvomeč sa Slovencima španski stručnjak opredelio se za sledeći sastav:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar

Leva krila: Nemanja i Vanja Ilić

Desna krila: Vukašin Vorkapić i Bogdan Radivojević

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić

Bekovi: Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Matija Nikolić, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Uroš Kojadinović, Predrag Vejin

  • Ovo će biti jedna izuzetno važna nedelja i provera za nas jer smo na okupu posle mnogo vremena. Poslednji put smo kao ekipa bili zajedno u maju mesecu ove godine. Iako pratimo sve igrače, neiphodno je da budemo zajedno, da provedemo vreme kao tim uživo. Neki od njih su promenili klubove, neki pozicije i uluge unutar postojeće ekipe i sve to je neophodno sada prilagoditi nacionalnom timu. Takođe, ovo je prilika i za ”svežu krv” u ovoj grupi momaka i da igrači pokažu svoje mogućnosti i aspiracije u najboljoj seniorskoj selekciji. Pet dana treninga daju prostora za neke igrače da se odmore, a nama da fokus usmerimo i na taktički deo. Utakmice protiv Slovenije su prilika da odmerimo snage sa jako kvalitetnim timom i ti mečevi će nam pokazati pravac u kom će se kretati pripreme do Nemačke, zaključio je španski stručnjak.

Kompletan spisak dostupan je OVDE.

Muški seniorski tim okuplja se 29. oktobra u Staroj Pazovi.

Sastav Slovenije će biti sledeći:

Golmani: Klemen Ferlin, Urban Lesjak, Miljan Vujović

Krila: Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Staš Slatinek Jovičić, Blaž Janc, Gašper Marguč, Domen Novak

Pivoti: Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen, Stefan Žabić

Bekovi: Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Aleks Vlah, Miha Zarabec, Dean Bombač, Rok Ovniček, Jure Dolenec, Nejc Cehte,Tadej Kljun.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here