Uroš Kojadinović – “Nisam se dvoumio kada sam dobio poziv iz Partizana!”

0
468

Juniorski reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović pojačao je Partizan na poziciji desnog krila, stavivši paraf na trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Levoruki 21-godišnji rukometaš imao je zapaženu sezonu u dresu Spartaka, dok je opremu kluba iz Beograda nosio na dva velika turnira za mlađe kategorije.

  • Prosto je zadivljujuće koliko Partizan ima dece u svom pogonu. Ovo je definitivno veliki korak za mene – selim se iz matičnog kluba, i dolazim u klub sa ogromnom istorijom i rukometnom tradicijom. Sviđa mi se to breme, mislim da je pravi izazov za nas mlade igrače. Dolazim sa ambicijom da naredne tri godine izrastem u dobrog igrača, jasna je Uroševa poruka.
  • Što se tiče ARKUS lige, mislim da predstavljamo jednog od favorita u svojoj grupi. Šteta je što se ponovo igra bez derbija u regularnom delu, ali sistem takmičenja je takav i nadam se da ćemo se sresti u drugoj fazi. SEHA liga je dosta kompetentnija, mnogo će značiti kao iskustvo svakome od nas, a sigurno će biti značajna i za Beograd, kao grad sa velikom rukometnom tradicijom. Nadam se da ćemo biti pametni i svaki meč na međunarodnoj sceni iskoristiti da rastemo kao ekipa protiv velikih evropskih klubova, naglašava pojačanje crno-belih.

Da će Partizan biti ozbiljan kandidat za titulu pokazuju i druga imena koja su se preselila u crno – beli tabor. Potrebno iskustvo crno-beli će dobiti u vidu desnog krila Nemanje Živkovića i beka Aleksandra Stojanovića, dok su mlađu generaciju, pored Kojadinovića, pojačali bekovi Nikola Zečević, Đorđe Pisarić i Veljko Popović, levo krilo Boris Radivojević i golman Andrej Čolović.

  • Prošle sezone je nedostajalo par igrača, koji bi svojom svežinom nadomestili taj nedostatak protiv Vojvodine u borbi za titulu. Mislim da je za predstojeću sezonu ekipa dobro formirana na svakoj poziciji. Voleo bih i težićemo ka tome da napadnemo titulu, a bundesligaški ritam koji nas čeka mi se veoma dopada. Mislim da je dobro što ću se oprobati u ovakvom načinu funkcionisanja, gde nema mnogo prostora za odmor.

Na privatnom planu, Uroš Kojadinović je sasvim običan momak, koji oduševi kada otkrije koja interesovanja ima mimo bavljenja rukometom.

  • Učenje jezika za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Trenutno učim španski, a voleo bih da naučim još neki jezik. Volim da igram tenis, da čitam, a najviše uživam u delima Meše Selimovića. Naravno, kao svaki mladić, kada za to imam vremena i prostora, volim da se provodim.

Priliku da debituje za prvi tim Partizana u domaćem prvenstvu Uroš će imati 18/19. septembra na Banjici, gde će crno-beli dočekati Mokru Goru, u prvom kolu ARKUS lige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here