Uroš Bregar ostaje u Đeru!

0
214

Selektor Srbije produžio saradnju sa Đerom.

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar i naredne sezone ostaje u Đeru. Slovenac će i dalje da bude pomoćniok Šveđaninu Peru Johansonu.

Očekivani epilog. Mađarski velikan je osvojio titulu šampiona Evrope posle pet godina početkom ovog meseca u Budimpešti. Prvo je srušen danski Esbjerg u polufinalu, a onda u finalu pred 18.000 gledalaca pao je i nemački Bitighajm.

Tim koji pobeđuje se ne menja.

  • Bio je veliki izazov pridružiti se Đeru tokom prošle sezone, ali nisam razmišljao ni na trenutak, znao sam da moram da dođem ovde. Nisam ni zažalio zbog svoje odluke. S jedne strane sam mogao da budem deo pobedničkom tima u Ligi šampiona, a sa druge jer smo Per Johanson i ja odmah našli zajednički jezik. Oboje smo podjednako ludi za rukometom i pokazalo se da možemo odlično da radimo zajedno. Imao sam nekoliko ponuda za funkciju glavnog trenera, ali sam osetio da je ovo mesto gde treba da budem i sledeće godine, rekao je Bregar, koji vodi i žensku reprezentaciju Srbije, dok je Johanson na poziciji kormilara Holandije.

Bregar će krajem novembra da vodi Srbiju na Evropskom prvenstvu, a naša selekcija igraće u Debrecinu u grupi sa Crnom Gorom, Rumunijom i Češkom. Slovenac je sredinom aprila dobio novi četvorogodišnji mandat od strane Rukometnog saveza Srbije. I pored evropske krune u domaćim okvirima slava je pripala Ferencvarošu. Andrea Lekić i Dragana Cvijić su stigle sa do duple krune kod naših severnih komšija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here