Uroš Bregar – “Očekujem maksimum od ovih devojaka!”

0
205

Rukometašice Srbije sutra započinju takmičenje na Svetskom prvenstvu utakmicom protiv Poljske. Pred našom selekcijom je još jedan dan priprema, još jedan dan za treniranje i završne analize protivnika, kako bi ekipa što spremnija istrčala na teren i započela veliko takmičenje.

Iza ekipe je jedan trening u Španiji po sletanju u Valensiju i ekipa se tom prilikom upoznala sa halom gde će sutra od 20:30 odigrati prvi meč na takmičenju protiv Poljske.

Selektor Uroš Bregar se pred početak takmičenja osvrnuo na završnicu priprema i sastav ekipe na Svetskom prvenstvu:

 • U Srbiji smo imali dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, kako bih video ko je u kakvoj takmičarskoj formi. Sinoć smo ovde u Španiji imali prvi trening. Još uvek je pod znakom pitanja nastup Jovane Kovačević I Kristine Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu.

Atmosfera u ekipi pred početak Svetskog prvenstva:

 • Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Svekupna atmosfera na ovim pripremamama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom, rekao je selektor Bregar i nadovezao se sa analizom protivnika:
 • Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju.

Koja ste očekivanja postavili pred našu selekciju?

 • Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica.

Za Ivanu Mitrović je ovo prvo veliko takmičenje sa reprezentacijom Srbije:

 • Kod mene vlada veliko uzbuđenje, naravno pozitivno. Tu je i sreća i radost što sam na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom. Ovo je moje prvo veliko takmičenje sa reprezentacijom i zaista sam uzbuđena. Ima malo straha, dosta pozitivne energije, baš sam srećna što sam ovde i što sam dobila ovako veliku priliku da se pridružim reprezentaciji na velikom takmičenju, započela je Mitrović.

Kakva je atmosfera u ekipi uoči početka Svetskog prvenstva?

 • Sastančimo dosta, dobro radimo, trudimo se da pored puta i umora ostanemo fokusirani na našeg protivnika i na nas same, na zadatke u fazi odbrane i u fazi napada. Želimo da se pripremimo baš kako treba jer imamo veliku šansu da prođemo grupu i ko zna, nikad se ne zna, lopta je okrugla.

Takmičenje otvarate utakmicom protiv Poljske?

 • Pogledali smo nekoliko puta i starije i novije utakmice Poljske i analizirali ih. Mislim da smo spremne i da imamo dobru atmosferu ovde, dosta se podržavamo, ja se zaista osećam odlično i ne mogu da kažem da sam naišla ni na šta drugo nego na podršku. Mislim da samo treba da ostanemo fokusirane na ono šta nikako ne bi smelo da nam se desi, na neke njihove lake golove i da ostanemo fokusirani na nas. Došle smo u Španiju, došle smo na Svetsko prvenstvo i treba da damo sve od sebe, zaključila je Ivana Mitrović.

TAMARA RADOJEVIĆ

 • Stigle smo juče u Španiju i polako se adaptiramo na novu sredinu, na okolnosti, na halu na hotel. Ovde je i malo drugačije vreme nego kod nas, dosta je toplije. Danas je na programu još jedan trening koji će nas uvesti u početak Svetskog prvenstva, odnosno da budemo spremne sutra za Poljsku.

Atmosfera u ekipi je dobra, pozitivna i spremna za veliko takmičenje?

 • Sve teče po planu, pozitivno je, ali kao što uvek moramo da naglasimo na svakom prvenstvu, koncentracija je na prvoj utakmici, uvek je ta prva utakmica najteža, ko god da je protivnik, jači ili slabiji, prva utakmica je najteža. Poljska nije ni malo laka ni naivna ekipa, jeste da smo igrali sa njima u prethodnom baražu za Svetsko prvenstvo i pobedili ih sa 14 golova razlike, ali to ne treba da znači da sutrašnju utakmicu treba da olako shvatimo. U Svakom slučaju očekuje nas jaka i teška borba.

Kakav pristup utakmici očekujete od vaše ekipe?

 • Očekujem borbenost i disciplinu u igri i ako budemo dobre i disciplinovane u odbrani kao što nam je trener rekao, mislim da će rezultat biti pozitivan, rekla je Tamara Radojević.

KRISTINA LIŠČEVIĆ

 • Uvek je dobro posle puta odraditi trening, da se malo i noge i telo oporave. U svakom slučaju, ranije smo legle, oporavile se i danas nas očekuje novi trening i idemo korak po korak, započela je Kristina Liščević i nastavila priču o atmosferi u ekipi:
 • Ekipa je preslatka, devojke su veoma pozitivne i vredne su što je jako važno. Radne su i veoma posvećene i nadam se da će dati svoj maksimum.

Kakav je osećaj pred početak Svetskog prvenstva?

 • Svetsko prvenstvo je samo po sebi posebno i uvek želiš da napraviš najbolje rezultate. Trenirala sam juče malo sa ekipom, probala sam da aktiviram mišić da vidimo kako reaguje. Sve je ok prošlo, tako da ćemo pojačavati tempo malo po malo.

Prvi protivnik na takmičenju je Poljska?

 • Poljska je ozbiljan protivnik. Oni su uvek stvarali probleme svima i u prošlosti i sada. Iskusni su igrači, dobri šuteri, tako da smo obratili pažnju njihovim bekovima i onome što oni najviše vole da rade, tako da se nadam da ćemo ispoštovati jedni druge i da ćemo pristupiti utakmici od samog starta kako treba. Ta prva utakmica je uvek najteža i time se probija led, tako da se iskreno nadam da ćemo otvoriti dobro jer je utakmica protiv Poljske jedna od najvažnijih.

Kristina Liščević ima veliko iskustvo u nacionalnom dresu i učešće na mnogobrojnim velikim takmičenjima. Koji su to saveti koje bi pružila mlađim generacijama?

 • Mlađe generacije nisu toliko posvećene sportu, već su više usmerene ka tehnologiji. Međutim oni koji su još uvek zaljubljeni u rad, sport, trčanje, bilo koju vrstu lopte rekla bih da vredi nastaviti, vredi boriti se, vredi raditi jer ti se pruža mogućnost da sretneš puno ljudi različitih mentaliteta, obiđeš puno država, prelepih gradova, upoznaš fenomenalne ljude i jednostavno neki ostanu tu za ceo život. Sport je nešto što zaista treba doživeti i nešto na čemu treba raditi, kako zbog sebe, svog tela i svog zdravlja, tako i zbog nekih stvari koje ti donosi kao što su prijateljstvo i brojni gradovi koje možeš da posetiš, zaključila je Kristina Liščević.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije i to po sledećem rasporedu:

 • decembar u 20:30    SRBIJA – POLJSKA
 • decembar u 20:30    SRBIJA – KAMERUN
 • decembar u 20:30    RUSIJA – SRBIJA

Sve utakmice naše selekcije sa Svetskog prvenstva možete pratiti uživo na kanalima Radio-televizije Srbije i kanalima TV Arena Sport.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here