U Kragujevcu završen svetosavski turnir

0
312

Shodno najavi po završetku prošlogodišnjeg Svetosavskog turnira, RK Radnički 1964 je u subotu 26. januara organizovao drugi SVETOSAVSKI TURNIR – KRAGUJEVAC 2019 u mini i velikom rukometu za decu školskog uzrasta, koji već dobija obrise i prerasta u tradicionalni, a uskoro i u međunarodni turnir. Cilj turnira je i da se u sportskoj i viteškoj atmosferi rukomet približi deci školskog uzrasta kao i da se kroz dalji kvalitetan rad sa njima iznedre novi šampioni.

Turnir je podeljen u dve kategorije, mini rukomet u obe konkurencije uzrasta 2008-mo i mlađe, kao i takmičenje u rukometu za generaciju 2004-to, takođe u obe konkurencije. Viđeno je dosta neizvesnih mečeva, pregršt dobrih poteza, akcija, smeha i suza zbog poraza, ali je sve to neizostavni deo sporta. Cilj je ispunjen, stvorena su nova sportska prijateljstva ,kao i rivalstva, tvrdih duela, sve ono što sport čini najvažnijim sporednim segmentom života.

Otvarajući turnir, gospodin Dragan Dragićević, predstavnik kompanije VILLAGER, generalnog sponzora RK Radnički 1964 je naglasio:

  • Pripala mi je velika čast i zadovoljstvo da otvorim ovaj turnir.Drago mi je da je i pored izuzetno teških vremenskih okolnosti došao veliki broj ekipa što je dokaz da je rukomet i sport veoma bitan segment, koji razvija viteški i kolektivni  duh kod dece, pozitivan, takmičarski odnos preko potreban ne samo u sportu, nego i u životu uopšte. To vam govorim iz ličnog iskustva, kao bivši rukometaš koji je nekad stajao na vašem mestu. Kragujevac, Radnički i svi mi koji smo tu negde u klubu i oko njega ćemo učiniti sve prvenstveno da ovaj turnir postanetradicionalan, internacionalan i prepoznatljiv ne samo u okviru regiona, Srbije, nego i van granica naše zemlje. Želim vam puno uspeha, što više pozitivnih rezultata, a samim dolaskom ste svi pobednici. Vidimo se iduće godine na istom mestu u još većem broju.

Na kraju turnira je usledilo proglašenje pobednika kao i dodela medalja i pehara. U konkurenciji mini-rukometa pobednici su ekipa „Kolibri“ iz Trnave u ženskoj konkurenciji i ekipa „Radnički 1964-1“ u muškoj. Kod njihovih starijih kolega generacije 2004. u rukometu laureati su „Radnički 1964“ kod mladih dama i ekipa „Sloge“ iz Kraljeva kod muškaraca.

Uz zajedničko fotografisanje na kraju, proiistekla nova prijateljstva, zakazano je novo druženje za iduću godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име