Tunis prejak za Nigeriju – Kamerun lak zalogaj za “Faraone”

0
306

U Egiptu je počelo prvenstvo Afrike na kojem će se 13 reprezentacija boriti za plasman na Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj. Podsećanja radi, ulaznicu za Svetsko prvenstvo obezbediće samo pet najboljih selekcija.

Tokom prvog dana pobedu su izvojevale reprezentacije Angole, Gvineje, Tunisa, Konga i Egipta.

Utakmica između Alžira i Kenije, koja je trebalo da se igra u 10:00, otkazana je jer je reprezentacija Kenije u poslednjem trenutku odlučila da se povuče sa turnira.

U grupi A, domaćin Egipat nije imao problema protiv Kameruna te je trijumfovao sa 40:17 (20:7). Iz ove grupe će snage odmeriti Kamerun i Maroko, dok će 13. jula Egipat odmeriti snage sa Marokom.

Reprezentacija Gvineje uspela je da ubedljivo slavi protiv Gabona, rezultatom 35:22 (20:11), u meču grupe B. U pomenutoj grupi je i reprezentacija Alžira, koja danas sa početkom od 15 časova igra prvi meč na afričkom prvenstvu, a protivnik će joj biti reprezentacija Gabona.

Tunis, kao jedan od favorita za osvajanje afričkog prvenstva, pokazao je dominaciju protiv Nigerije u prvom meču grupe C trijumfom sa 12 golova razlike, 30:18 (14:13). Treća reprezentacija koja će nastupiti u ovoj grupi su Zelenortska ostrva.

U grupi D, Angola i Kongo slavili su protiv Zambije i Senegala. Reprezentacija Angole deklasirala je Zambiju sa 53:24 (24:11), dok je Kongo, gde igraju dva bivša rukometaša Vardara, blizanci Olivije i Kevin Njokas, slavio nad Senegalom sa pet golova razlike, 31:26.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here