Treneri najavili Kup u Zrenjaninu!

0
369

Finalni turnir Kupa Srbije 2020 u ženskoj konkurenciji u Zrenjaninu donosi interesantne mečeve i neizvesnost oko čega su se složili i treneri ekipa – učesnica.

U polufinalnim mečevima u subotu sastaju se ŽORK Jagodina i ŽRK Bekament Bukovička Banja (12), odnosno, RTB Bor i ŽRK Naisa (14).

Trener niške Naise, Svetislav Beli Jovanović, veruje da njegov tim ima svoje šanse:

  • Za nijansu smo slabiji od prošle sezone i žao mi je što nismo igrali u pravo vreme, ali smo ipak skockali dobru ekipu željnu rezultata. Mislim da smo favoriti u polufinalu a finale je otvorena priča. Sve tri ekipa imaju šansu, mada je Kup takmičenje sa iznenađenjima pa ne bi trebalo potceniti ni Bor koji ima solidnu ekipu i iskusnog trenera Zorana Barbulovića.

Trener braniteljki pehara iz Aranđelovca, Saša Bošković, ovako vidi prvi vikend sezone:

  • Početak nove takmičarske sezone sezone obeležiće završetak onoga što smo ostavili kao nedovršen posao u prošloj, a to je borba za jedan od trofeja. Ne bi se previše vraćao u prošlost, ali u trenutku onoga što nas je sve omelo da funkcionišemo normalno, a to je pojava korona virusa, mi smo bili kao ekipa u uzlaznoj putanji forme, igara i rezultata i mislim da smo tada bili na dobrom putu da ostvarimo veliki uspeh. Od prošlosti se ne živi to je jasno, zato smo se u novonastalnim okolnostima i mi kao i svi drugi prilagođavali i pratili uputstva nadležnih, radili smo i radimo u specifičnim uslovima, prilagođavali smo se okolnostima vodeći pre svega računa o tome da sačuvamo zdravlje igrača i svih u klubu. Ekipa je u odnosu na tu, prošlu nezavršenu sezonu, pretrpela promene, podmlađeni smo, izmenjeni, sa odlaskom 2 značajna igrača u Kragujevac i bez višegodišnjeg kreatora igre Maje Radoičić koja je na zasluženom trudničkom bolovanju, ali to ne umanjuje ambicije kada je u pitanju naš put na finalni turnir Kupa Srbije u Zrenjanin, gde ćemo pokušati da osvojimo trofej. Pokašao sam da zajedno sa stručnim štabom što bolje uigram ekipu ali mnogo toga je bilo specifično oko nas, pa smo morali da se prilagođavamo problemima koje je sa sobom doneo virus. Prva prepreka je veliki rival Jagodina sa kojom igramo u poprilično neuobičajenom terminu, u 12:00 sati. Naravno da to ne odgovara ni protivniku ni mojoj ekipi, ali tako je kako je. Svi se zajedno, u istom trenutku, posle duge pauze, vraćamo takmičarskim obavezama, i odmah je ulog veliki. Zbog svega toga određeni pritisak neće biti samo na igračima, stručnom štabu, nego i na službenim licima koji su se kao i mi za ovaj spektakl u Zrenaninu pripremali u neizvesnosti. I oni se kao i mi vraćaju obavezama posle duge takmičarske pauze. Za nas će i pored velikog uloga, narednog vikenda, najznačajnije biti da se sačuvamo od bolesti i povreda te da sve protekne u najboljem redu, a da se polako svi u rukometu, i u sportu uopšte u Srbiji, vratimo u normalne tokove i počnemo da normalno radimo, treniramo i takmičimo se, nadam se u prisustvu publike i navijača, jer bez njih je sve nekako poprilično „prazno“.

 Trener Bora, Zoran Kiza Barbulović, apostrofira da je sa plasmanom u Zrenjanin ostvaren najveći uspeh u istoriji kluba.

  • Kao prvo ovo je za naš klub najveći uspeh u KUP takmičenjima, nikada nismo stigli do same završnice. S obzirom da smo prošle godine bili učesnici Super B lige, i da smo prvo osvojili KUP Centralne Srbije, a onda i do 1/2 finala pobedili dva Super A ligaša (Vojvodinu i Zaječar) za nas je velika čast što ćemo biti u društvu godinama unazad najboljih ekipa u Srbiji u ženskom rukometu. Svesni smo da smo potpuni autsajderi što i pripremne utakmice to govore (izgubili smo ubedljivo i od Naise i od Jagodine), ali želimo da kao učesnici 1/2 finala odigramo što kvalitetniju utakmicu sa Naisom. Oni su veliki favoriti, pokušaćemo da pružimo naš maksimum. Videćemo koliko je to dovoljno.

Šampionski sastav Jagodine (2018 i 2019), želi da posle Super Kupa osvojenog u jesen 2019. godine u Mionici, pridoda i Kup trofej. Takve želje imaju sve ekipe, tvrdi trener Dragan Markov:

  • Kao i svi što su rekli, nikome nije prijala ova velika pauza. Svakako se to oseća u radu u svim ekipama, ali hvala Bogu da smo se vratili da radimo ono što volimo pre svega. Nadam se da će se to tako nastaviti, to je prevashodni cilj da se vratimo normalnom životu. Što se tiče finalnog turnira, očekivanja su ista, imamo želju da osvojimo Kup, ali ispred nas je stari sportski rival Bekament. Očekuje nas, kao i uvek, neizvesna utakmica. Svi imamo iste želje, svako bi voleo da se raduje, a naša očekivanja je da ćemo to biti mi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here