Trener Radničkog iz Kragujevca može biti i te kako zadovoljan na učinjeno: “Cilj je Superliga!”

0
254

Završetak kalendarske godine je obično prilika za svođenje računa o rezultatima i dostignućima. Muška ekipa Radničkog 1964 ima iza sebe najbolju godinu tokom kratke istorije kluba. Prethodni šampionat, u kome je ekipa zauzela četvrto mesto, iskorišćena je za sticanje iskustva igranja u saveznom rangu takmičenja, dok su na letnjoj pauzi pred ekipu i stručni štab postavljeni najviši ciljevi. Najpozvaniji za ocenu postignutog je strateg Kragujevčana Aleksandar Radosavljević.

Letos ste ocenili prethodnu sezonu kao uspešnu, kako ocenjujete dosadašnji tok prvenstva?

Jako sam zadovoljan urađenim do sada, prikazanim igrama mojih momaka. Igramo brz i atraktivan rukomet sa naglaskom na agresivnoj odbrani. Ostvarili smo zacrtano,ostaje žal zbog izgubljenog boda u duelu sa Dubočicom, prvenstveno zbog pada koncentracije u finišu utakmice. Očekivano, izdvojile su se dve ekipe među kojima treba tražiti budućeg superligaša, a nadam se da će Radnički biti taj koji će na kraju sezone biti promovisan u društvo najboljih.

Poznati ste kao trener koji daje šansu mladim igračima. U kojoj meri su napredovali ove jeseni?

Uočen je napredak kod mladih igrača i sigurno je njihov uticaj veliki na našu igru da bude sadržajnija, raznovrsnija i učinkovitija. Kako vreme bude odmicalo sigurno će njihov učinak biti sve bolji, jer je potrebno vreme da se usvoje nova saznanja.

Planirate li pojačanja ili tim ostaje u ovom sastavu do kraja šampionata?

Da, planiram da tim ostane u istom sastavu do kraja sezone. Igrači koji su nas pojačali ovog leta su se uklopili u naš stil igre, režim treninga i njima je trebalo određeno vreme da usvoje nove metode rada jer su došli iz različitih sredina gde se drugačije radilo.

To znači da će prepoznatljiv stil igre ostati isti?

Radnički nastavlja u istom stilu i nadam se da ćemo igrati još brže i atraktivnije uz naš trejdmark, čvrstu i agresivnu odbranu, koju ćemo još unaprediti i truditi se da je dovedemo do perfekcije.

Navijače Radničkog očekuju lepe vesti na proleće?

Upravo tako. Očekujem da nastavimo sa dobrim igrama, napredak u svim segmentima, jer kao tim imamo dosta prostora za dalji razvoj. Samim tim, želja nam je da zadržimo lidersku poziciju i ostvarimo zacrtani cilj-ulazak u Superligu.

Radnički 1964 je na kraju jesenjeg dela sezone jedina neporažena ekipa Super B lige, grupa “Istok-Zapad” i čvrsto drži lidersku poziciju sa 2 boda prednosti pred najbližim konkurentom. Nastavak šampionata je zakazan za poslednju nedelju februara naredne godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here