Trener Čelika Nermin Gušić doživeo nervni slom nakom utakmice sa Kaknjem: Razlog – Sudije?

0
240

Seldin Rizvanović (ponovo) je izabran za Šefa stručnog štaba RK Čelika, nakon bolesti Nermina Gušića.

Umesto Nermina Gušića koji je završio u hitnoj pomoći nakon stresa u utakmici s Kaknjem, Upravni odbor je ponovo imenovao Rizvanovića.

Dosadašnji Šef stručnog štaba RK Čelika Nermin Gušić je, kako sam kaže,

  • Najviše zbog drastičnih sudijskih odluka u utakmici RK Čelik – RK Kakanj sudijskog para Alen Kadić (Zavidovići) i Mirza Memić (Gračanica).

koje su ga izuzetno iziritirale i nervirale, nakon utakmice doživeo je nervni slom i završio kod lekara u Hitnoj pomoći Zenica.

Preporuka lekara Gušiću je, nakon detaljnih pretraga, mirovanje, da se ne izlaže novim stresovima, zbog čega je on onemogućen da i dalje vodi ekipu Čelika. Zato je Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik na svojoj današnjoj sednici, (ponovo) za Šefa Stručnog štaba imenovao sportskog direktora Kluba, prof. Seldina Rizvanovića.

Upravni odbor se zahvaljuje Nerminu Gušiću na dosadašnjem vođenju ekipe i želi mu brzi oporavak.

Rizvanović je već preuzeo vođenje ekipe i održao je i prvi trening, a pre toga se i obratio igračima:

  • Iskreno mi žao zbog ovog što se desilo Gušiću i želim mu brz oporavak”! Ali mi moramo nastaviti sa radom, sa još većim entuzijazmom, radom, borbenosti… Od vas tražim maksimum i na trenizima i na utakmicama, da bismo ostvarili najbolje moguće spotske rezultate. Radićemo i trenirati i po dva puta dnevno, kako i priliči jednom od najorganizovanijih sportskih kolektiva u Gradu, klubu sa tradicijom od 70 godina postojanja, rekao je igračima Rizvanović.

U narednom, 20. kolu Prve lige FBiH, Čelik gostuje u Lukavcu, gde se sastaje sa domaćom ekipom RK Lukavac. Utakmica je zakazana za nedelju, 24. marta, s početkom u 17 časova, u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Kapiten Čelika Riad Polić, povodom utakmice u Lukavcu, izjavio je:

  • Za utakmicu u Lukavcu smo potpuno spremni. Nemamo bolesnih ni povrijeđenih igrača i, bez obzira što cijenimo svakog protvnika, mi u Lukavac idemo po bodove. Znači očekujem našu pobjedu i nove bodove, kaže Polić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име