TRANSFERI – Vladan Lončar pojačao Gračanicu, Dimitrije Veraja ostaje u Leotaru!

0
435

Nakon serije odlazaka je Gračanica predstavila svoje prvo pojačanje pred nadolazeću sezonu. Gračanlije su predstavile iskusnog Vladana Lončara koji u Gračanicu dolazi iz Slobode. Vladan Lončar je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji levog beka a svoju karijeru započeo je u visočkoj Bosni. U svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za PIK Seged. Nakon toga, igrao je za španski Granoljers, mađarski Đinđoš, hrvatski NEXE, te Dobovu, Gorenje Velenje i Krku gde je bio kapiten ekipe. Iz Krke je kao veliko pojačanje u leto prošle godine stigao u tuzlansku Slobodu, ali je na samom početku prvenstva doživio povredu ramena. Rukometni klub Gračanica u proteklom periodu ostao je bez čak devet igrača i trenera Damira Doborca. Gračanicu su napustili Sead Dautović (RK Konjuh), Adi Džinović (RK Gradačac), Halil Šahdanović (RK Gradačac), Omer Mehmedović (HSG Barnbah – Austrija), Amer Demirović (RK Gračanica), Dino Hamidović (Sasari – Italija), Adi Mehmedćehajić (Slovan Ljubljana), Luka Karanović (Albatro – Italija) i Dino Oštraković koji će karijeru nastaviti u Sloveniji. Ekipu Gračanice u narednoj sezoni sa klupe će predvoditi Amar Čavčić.

Nakon Lončara, Gračanica je predstavila tri pojačanja na pozicijama levog i desnog krila te pivotmena. Prvo pojačanje je Amar Kendić koji u Gračanicu dolazi iz Maglaja. On je rođen 2001. godine i igra na poziciji desnog krila. Kendić je do sada nastupao samo za ekipu Maglaja. Prošao je sve mlađe kategorije ovog kluba, nastupao je za mlađe selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine a našao se i na širem spisku selektora Irfana Smajlagića pred odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo u Nemačkoj. Amar je sa Gračanicom potpisao dvogodišnji ugovor opcionalno 1+1.

Još jedno pojačanje je Adnan Jamaković koji igra na poziciji levog krila. Jamaković je rođen 2002. godine a u Gračanicu dolazi visočke Bosne. Jamaković je juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, karijeru započeo je u redovima Bosne iz Visokog a u svojoj dosadašnjoj karijeri osim matičnog kluba nastupao je za Slogu iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Gradačca. Poslednje tri polusezone nastupao je za Bosnu iz Visokog a protekle sezone je bio jedan od najboljih strelaca u prvoj ligi FBiH.

Pojačanje u redovima Gračanice biće i mladi  pivotmen Emrah Alispahić. On je rođen je 2005. godine a rukometom je počeo da se bavi u Vogošći gde je nastupao za drugi tim. Poslednje dvije sezone nastupao je za ekipu Briješća. Emah je sa Gračanicom potpisao trogodišnji ugovor. Gračanica je u proteklom periodu ostala bez čak devet igrača i trenera Damira Doborca. Gračanicu su napustili Sead Dautović (RK Konjuh), Adi Džinović (RK Gradačac), Halil Šahdanović (RK Gradačac), Omer Mehmedović (HSG Barnbach – Austrija), Amer Demirović (RK Gračanica), Dino Hamidović (Sasari – Italija), Adi Mehmedćehajić (Slovan Ljubljana), Luka Karanović (Albatro – Italija) i Dino Oštraković koji će karijeru nastaviti u Sloveniji. Ekipu Gračanice u narednoj sezoni sa klupe će predvoditi Amar Čavčić.

Maglaj je i zvanično predstavio novog trenera za narednu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Radi se o Samiru Smajlagiću koji će na klupi Maglaja zameniti Ermina Bajrića. Samir je već vodio ekipu Maglaja, a svoj trenerski staž sticao je upravo u Maglaju gde je radio kroz omladinske selekcije ovog kluba a u poslednje vreme je vršio funkciju kordinatora škole rukometa RK Maglaj. Pred Smajlagićem je veliki posao slaganja tima za narednu sezonu. Maglajlije do sada nisu govorili o pojačanjima a za sada je zvanično da su Amar Kendić (RK Gračanica) i Ali-Muhamed Omerović (RK Krivaja) napustili klub.

Leotar je nastavio da gradi tim na narednu sezonu i u klubu će ostati Dimitrije Veraja koji igra na levom krilu.

Gradačac je nastavio da formira tim za narednu sezonu i kao novo pojačanje na poziciji srednjeg beka predstavljen je Mirza Jusufović. On dolazi iz bugojanske Iskre a u svojoj karijeri je igrao još za tuzlansku Slobodu.

Goražde je i dalje aktivno na transfer tržištu. Nakon nekoliko dolazaka i produženja ugovora sada je na red došao i Haris Uglješa koji neće menjati sredinu. Uglješa se na teren vraća nakon operacije kolena i pokrivaće poziciju levog krila.

Derventa je obavestila svoje navijače da je Mladen Blagojević, iskusni pivotmen napustio klub te će se okrenuti trenerskom poslu i usavršavanju. “Blagi” je u karijeri igrao za Prijedor, Krajinu (Cazin), Kozaru (Gradiška), Apatin, Sana 7 (Sanski Most).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here