TRANSFERI – Sakić, Dautović i Halilković potpisali za Konjuh, Goražde zadržalo Građana i angažovalo Pleha!

0
453

Rukometaši Goražda izborili su opstanak u Premijer ligi BiH i odmah počeli da sklapaju mozaik za narednu sezonu.

Najzvučnije ime ekipe, Elmir Građan produžio je vernost klubu i naredne sezone te će za Goražde još tresti mreže gde se očekuje da ekipa ostvari bolji plasman.

Prvo pojačanje u ekipi Goražda biće Haris Pleh koji dolazi iz Izraela a u pitanju je Hapoel Kirjat Ono gde je bio jedan od nosilaca ekipe. U svojoj karijeri igrao je za portugalsku Hortu i špansku Navu. U Grčkoj je igrao za AEK a u Turskoj za MJK da bi potom igrao za Pelister. Vredi napomenuti da je Haris Pleh već igrao u Goraždu.

Konjuh iz Živinica dogovorio je prvo pojačanje za narednu sezonu. Reč je o Aldinu Sakiću koji u Konjuh stiže iz ekipe Izviđača. Ovaj levi bek (25) je svoje prve korake napravio je upravo u Konjuhu gde nastupao i za seniorsku ekipu. Sakić je Konjuh napustio u leto 2020. godine kada je potpisao za mađarsku Orošhazu. Nakon nastupa u Mađarskoj seli se u Francusku gde potpisuje za Masi Eson. Iz Masi Esona stigao je u Izviđač gde osvaja titulu sa “Skautima”.

Pored Sakića, Konjuh je predstavio svoje drugo pojačanje za predstojeću sezonu. Radi se o Seadu Dautoviću koji se vraća u Konjuh. Dautović je nekadašnji rukometaš Konjuha koji je klub napustio u januaru 2023. godine gde je igrao za Gračanicu. Igra na poziciji desnog krila. Rukomet je upoznao u Živinicama gde je prošao sve omladinske selekcije Konjuha, a 2016. godine dobio je poziv za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Konjuh iz Živinica je predstavio još jedno pojačanje. Radi se o pivotimenu Damiru Halilkoviću koji u Konjuh dolazi iz Sasarija. On je sa ovom ekipom osvojio Superkup Italije. Halilković je karijeru započeo u Gradačcu a pored matičnog kluba nastupao je još i za Željezničar, Slobodu, NEXE, Bašakšehirspor u Turskoj a nosio je i drez italijanskog Bozena. Ugovore su za narednu sezonu potpisali Mirza Modrić i Nermin Smajić. Dres Konjuha u narednoj sezoni neće nositi Adis Kamberović koji je okončao igračku karijeru.

Vogošća će u narednoj sezoni imati i novog trenera. Radi se o Sanjinu Kolakoviću koji će na klupi zameniti Senada Skopljaka. Sanjin je svoju trenersku karijeru započeo 2007. godine kao pomoćni trener u Željezničaru. Nakon toga, radio je sa mlađim kategorijama Bosne, a 2015. godine zajedno sa Seadom Lagumdžijom osnovao je Školu rukometa Sedmerac, u kojoj je radio devet godina. U sezoni 2016/17 vodio je drugu ekipu Vogošće, dok je u sezoni 2018/19 bio trener prvog tima Bosne Sarajevo u Premijer ligi BiH. Vogošća je predstavila i novo pojačanje na poziciji krila, Ajdina Smajilbegovića koji u Vogošću dolazi iz Južne srpske pokrajine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here