TRANSFERI – Rastali se Pešić i Meškov Brest – Goran Johanesen blizu prelaska u Elverum!

0
299

Šampion Belorusije Meškov Brest saopštio je da raskida ugovor sa legendom kluba, golmanom Ivanom Pešićem, koji je bio deo tima skoro devet sezona. Iako se u klupskom saopštenju navodi da su razlozi „medicinski“, ipak je jasno šta se krije iza toga. Nakon što je postalo jasno da Pešić ide u Nant i da zbog povrede ne može da igra u Brestu, klub nije hteo više da mu plaća. Njegovo mesto popuniće Vjačeslav Saldacenka, koji je došao iz Bakaua, što znači da će Meškov sa novim golmanom čekati Vardar u Ligi šampiona u martu sledeće godine.

Nemački desni bek Porta Đibril Em’Benge napušta Portugal na kraju ove sezone. Saigrač Mitrevskog u Portu je posle transfera iz Štutgarta proveo tri sezone, a sada se vraća kući i sa Bergišerom je potpisao ugovor na tri sezone.

Nemačka reprezentativka Julija Benke napustiće tim Ferencvaroša posle dve sezone. Mađarski šampion saopštio je da je produžio ugovore sa sedam rukometašica i trenerom Gaborom Elekom, ali među njima nema Benke. Ona se vraća u domovinu i nosiće dres Mecingena.

Norveški šampion Elverum neće sve prepustiti slučaju i prepustiti tron novom projektu Kolstad. Elverum je zainteresovan za dovođenje norveškog reprezentativca Gorana Johanesena, čiji ugovor ističe sa Flensburgom na kraju ove sezone. Obostrano je potvrđeno da kontakt postoji, ali i da još nisu postigli dogovor o transferu.

Bivši selektor Poljske Pjotr Pšibecki na kraju ove sezone napustiće tim Libek Švartaua, koji se takmiči u Drugoj Bundesligi. Na čelo nemačkog kluba došao je u januaru 2019. godine kada je napustio trenersku funkciju u reprezentaciji Poljske.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here