TRANSFERI – Jaka Malus potpisao za Slovan, Aljoša Čudić u Slovenj Gradecu!

0
354

Novi veliki slovenački projekat, Slovan iz Ljubljane, promovisao je osmo pojačanje pred početak nove sezone. Ekipa koju predvodi Uroš Zorman biće jača za Jaku Malusa, koji se posle nastupa u inostranstvu vraća u domovinu. Prethodno je Slovan predstavio kružnog napadača Iliju Brozovića iz Hanovera, levo krilo Gorenja – Staša Slatineka Jovičića i levog beka Leona Ljevara. Malus je bio deo Celja, pre nego što je otišao u Meškov Brest, sa kojim je igrao i Ligu šampiona, a nastupao je i u španskom Sinfin Santanderu i nemačkom Gepingenu. Slovan se pojačao i golmanom Aljažom Pantjarom, desnim bekom Gašperom Hrastnikom, levim krilom Adijem Mehmeđehajićem i desnim krilom Nikolasom Carcinisom.

Roko Purić će nakon sjajne sezone u Osijeku promeniti sredinu. On će u narednoj sezoni igrati u slovenačkom Kopru.

Trimo Trebnje je zadržalo još jednog igrača. U pitanju je Lan Grbić. On je ove sezone odigrao 26 utakmica i postigao je 52 gola. U Trebnju će ostati do 2026. godine.

Aljoša Čudić će nakon sjajne sezone u Trimo Trebnju zaigrati za Slovenj Gradec. On je u Trebnju odigrao 26 utakmica. U svojoj bogatoj karijeri je igrao za Celje, PSŽ, Maribor Branik, Folo (Norveška), Lehvija (Katar), Šlask (Poljska) i Sporting.

Slovenj Gradec je angažovao iskusnog levog beka iz Trimo Trebnja. U pitanju je Gregor Potočnik koji je ove sezone odigrao svega 6 utakmica i postigao je jedan gol.

U Slovenj Gradecu i dalje nastavljaju sa produženjem ugovora za narednu sezonu. Pivotmen Urban Starc ostaje u ekipi i naredne sezone. On je ove sezone odigrao 10 utakmica i postigao jedan gol.

U Slovenj Gradecu ostaje i Tilen Leben. On je ove sezone odigrao 22 utakmice i biće naredne sezone takođe velika uzdanica ovog kluba.

Mladi Jan Smolnikar ostaje na golu Slovenj Gradeca. On je ove sezone odigrao 20 utakmica.

Levi bek Aljaž Lampert će i naredne sezone igrati u plavo-belom dresu. 23-godišnji levi bek je ove sezone odigrao 21 utakmicu i postigao je 56 golova.

Još jedan levi bek igraće u Slovenj Gradecu i naredne sezone. U pitanju je mladi Miha Štaleker. On je ove sezone odigrao 16 utakmica i postigao 22 gola.

Levo krilo David Saležnik će i naredne sezone igrati u Slovenj Gradecu. On je ove sezone odigrao 23 utakmice i postigao je 6 golova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here