TRANSFERI – Horge Makeda ostaje u Nantu, Ilija Brozović napušta Hanover!

0
367

Horhe Makeda produžio je ugovor sa francuskim Nantom na još jednu sezonu i ostaće najmanje do 2025. godine. On je u svojoj karijeri igrao za Barselonu, Alkobendas, Aragon, Nant, Vardar, PIK Seged, Vesprem i ponovo Nant.

Levo krilo Bjarki Mar Elison, koji je u Vesprem došao kao zamena za Dejana Manaskova, produžio je saradnju sa mađarskim velikanom do 2026. godine. Igra u tandemu sa francuskim reprezentativcem Hugom Deskom.

Levi bek GOG Gudmea Aron Mensing, koji je ove sezone u odličnoj formi, vraća se u Bundesligu i od leta će igrati za Melsungen. Ugovor između bivšeg rukometaša Flensburga i tima koji predvodi Roberto Parondo traje do 2027. godine.

Švedski reprezentativac Oskar Bergendal produžio je saradnju sa evropskim šampionom Magdeburgom na još dve sezone. On će ostati u Bundesligi najmanje do leta 2026. godine.

Pivot Rene Antonsen ostaje veran danskom vicešampionu Olborgu i braniće boje tima naredne tri sezone. Ostaće u timu sa Hansenom i Landinom najmanje do 2027. godine.

Kapiten Hanovera Marijus Štajnhauzer i levo krilo Han Fajze produžili su ugovore do 2026. godine. Štajnhauzer igra za Hanover od prošle sezone kada je došao iz Flensburga i odmah postao jedan od lidera tima.

Dosadašnji trener Veclara Ben Mačke biće zamena za legendarnog Markusa Baura na klupi Gepingena. Uprava Bundesligaša nije bila zadovoljna Baurom, sa kojim saradnja neće biti produžena i daće šansu Mačkeu, koji je potpisao ugovor do 2026. godine.

Nakon produženja ugovora sa Domagojem Duvnjakom i Nikolom Bilikom, uprava Kila dogovorila je novu saradnju sa pivotom Peterom Overbijem. Norveški internacionalac potpisao je ugovor sa do 2026. godine.

Francuski Šamberi će od sledećeg leta imati novog golmana. Reč je o aktuelnom golmanu Denkerka Valentinu Kiferu. 24-godišnji Kifer potpisao je ugovor do 2026. godine.

Danski šampion GOG Gudme u novoj sezoni imaće novog lidera. Reč je o Kasperu Kristensenu, koji trenutno vodi ženski tim Ikasta i pravi odlične rezultate u Ligi šampiona. Gudme ove sezone nije imao sreće sa zamenikom Nikolaja Krikaua, Janom Markom Fogom, pa će do kraja sezone klub voditi Mikel Fojgt.

Na zvaničnom sajtu Hanovera objavljeno je da će hrvatski internacionalac Ilija Brozović napustiti klub posle sedam sezona. Ovaj 32-godišnji pivot je za Hanover odigrao 245 utakmica i postigao 525 golova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here