TRANSFERI – Goražde produžilo ugovore sa tri igrača, Omerović i Marić u Krivaji!

0
291

Krivaja je predstavila prvo pojačanje za predstojeću sezonu na poziciji golmana. Radi se Aliju-Muhamedu Omeroviću koji u Krivaju dolazi iz Maglaja. Ovaj 24-godišnjak igra na poziciji golmana a u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za Krivaju iz Zavidovića gde je prošao sve selekcije škole rukometa ovog kluba i RK Maglaj. Svojevremeno Omerović je nosio i dres juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Krivaja iz Zavidovića je predstavila i svoje drugo pojačanje za novu takmičarsku sezonu. Radi se o Marinu Mariću koji u Krivaju koji igra na poziciji srednjeg beka. Marin Marić rodom je iz Metkovića, gde je sa šesnaest godina debitovao za seniorsku ekipu Metković Mehanika. Nakon tri godine odlazi u Split gde igra za istoimenu ekipu a nakon toga brani boje labinskog Rudara, Ribola Kaštele, Bjelin Spačve iz Vinkovaca te Bese Famgas iz južne srpske pokrajine to jest iz Peći. Dres Krivaje i u narednoj sezoni nosiće Faris Telalović, Slavko Previšić, Elmas Avdić, Malik Delić, Sedžad Abdurahmanović i Eldar Mehić dok su klub za sada napustili Faris Čolaković (RK Sloboda) i Adis Halilović (ORK Bosna). Krivaja u narednu sezonu ulazi sa novim trenerom a to je Jasmin Hadžihasić koji je na kraju ove sezone završio igračku karijeru.

Goražde vredno radi na transfer tržištu i nakon nekoliko pojačanja na red je došlo da se nekim igračima produže ugovori. Prvi je Harun Đana koji ostaje u Goraždu. On je u svojoj karijeri igrao upravo u Goraždu koje mu je matični klub da bi potom branio boje tuzlanske Slobode i živiničkog Konjuha.

U klubu će ostati i Dinko Dedović koji je svoje prve rukometne korake napravio u ovom klubu. U inostranstvu je igrao za italijanski Presano i Konversano.

Iskusni Ajdin Bukva takođe neće promeniti sredinu. On je u svojoj karijeri igrao i u Leotaru a punu afirmaciju je stekao upravo u Goraždu. On je pre dve godine najavio da se povlači iz rukometa ali ipak to nije učinio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here