TRANSFERI – Đukić se vratio u Metaloplastiku, Utvić potpisao za Vranje 1957!

0
827

Rukometni klub Sloboda je potpisivanjem ugovora ozvaničio angažman mladog talenta, Ermina Ombaše, kao novog pivota tima. Ombaša, koji ima 23 godine, stiže iz RK Vogošća, a njegov dolazak u Slobodu označava novu etapu u sportskom razvoju kluba. Ermin Ombaša, čije ime već odjekuje u bosanskohercegovačkom rukometu, predstavlja vredno pojačanje za Crveno-crne. Njegove veštine na terenu čine ga idealnim izborom za ekipu koja teži osvajanju trofeja. Ombaša je svoju rukometnu karijeru započeo u RK Briješće iz Sarajeva, a igrao je još i za RK Lokomotiva iz Brčkog te RK Jedinstvo 2015, također iz Brčkog. Bio je standardan član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od prošle godine je član A selekcije BiH.

Metaloplastika je nakon angažovanja trenera Davida Rašića predstavila prvo pojačanje. U pitanju je Borivoje Đukić koji je već branio boje ovog kluba. Iz Metaloplastike odlazi u Španiju gde godinu dana nastupa Puente Henil. Iz Španije se seli u rumunsku Oradeu gde ima zapaženu ulogu. Sledeća destinacija bila je Mađarska i Fejer-B.A.L. Veszprem odakle se i vraća u svoj rodni grad.

Pančevački Dinamo je angažovao mladog igrača Novog Beograda Strahinju Ilića. Pored Novog Beograda Ilić je na dvojnoj registraciji igrao u Omladincu iz Gornjeg Milanovca.

Vranje 1957 je angažovalo još jedno pojačanje. U pitanju je Bogdan Utvić koji već ima superligaško iskustvo. Utvić je svoju karijeru gradio u Mokroj Gori iz Zubinog Potoka a dobre partije su ga preporučile Crvenoj zvezdi a potom i Radničkom iz Kragujevca gde je ove sezone odigrao 28 utakmica i postigao 46 golova.

U Vranju će ostati mladi Mihajlo Denković koji je produžio ugovor sa klubom. Denković je ove sezone odigrao 25 utakmica i postigao 7 golova a vredi pomenuti da je igrao i za ekipu Mladosti iz Vranja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here