TRANSFERI – Čavčić preuzeo Gračanicu, Doborac vodi Gradačac!

0
541

Krivaja iz Zavidovića je predstavila novo pojačanje na poziciji desnog beka. Radi se o Antoniju Radiću koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Metković, Jajce i Rovinj. Radić igra na poziciji desnog beka a sa Krivajom je dogovorio dvogodišnju saradnju. Radić je treće pojačanje Krivaje za predstojeću sezonu nakon što su pre nekoliko dana u Zavidovićima predstavljeni Marino Marić i Ali-Muhamed Omerović. Dres Krivaje i u narednoj sezoni nosiće Faris Telalović, Slavko Previšić, Elmas Avdić, Malik Delić, Sedžad Abdurahmanović i Eldar Mehić dok su klub za sada napustili Faris Čolaković (RK Sloboda) i Adis Halilović (ORK Bosna). Posetimo, ekipa Krivaje u narednoj sezoni imatće i novog trenera. Enesa Avdića na klupi je zamenio Jasmin Hadžihasić koji je na kraju ove sezone završio igračku karijeru.

Nakon nekoliko dolazaka u Trebinje usledio je i odlazak. Božo Tepić će napustiti “grad sunca” posle godinu dana provedenih u klubu. U karijeri je još igrao za Borac iz Banjaluke.

Goražde će i narede sezone imati u svojim redovima Harisa Jamaka i Armina Krakonju. Oni su produžili vernost klubu te će Goražde u narednu sezonu ući sa respektabilnim timom.

Selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i doskorašnji trener rukometaša Gračanice, Damir Doborac, novi je trener rukometaša Gradačca. Ovu vest je potvrdio Gradadačac. Doborac početkom 2017. godine a nakon okončanja inostrane karijere stigao je u Gračanicu, najpre kao igrač a kasnije i kao trener prve ekipe. Nakon povratka u Premijer ligu u leto 2018. godine ekipa Gračanice konstantno je u vrhu bh rukometa. Ove godine iako su mnogi očekivali nastavak dugogodišnje saradnje došlo je do mimoilaženja u zahtevima i mogućnostima tako da je Doborac odlučio da ne produži saradnju sa Gračanicom. Gradačac će u narednoj sezoni biti glavni kandidat za povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Osim Doborca klub je u proteklom periodu angažovao nekoliko pojačanja a neka od njih su Ermin Jusić, Ismar Omić, Halil Šahdanović i Adi Džinović.

Nakon serije odlazaka i oproštaja od Damira Doborca, Gračanica je predstavila novog trenera za narednu sezonu. U pitanju je mladi stručnjak Amar Čavčić koji je u prethodnoj sezoni predvodio ekipu Hercegovine iz Nevesinja. Čavčić je osim Hercegovine radio još i u Vogošći gde je vršio funkciju trenera u školi rukometa, kasnije u ekipi Vogošće II da bi u periodu od 2020. do 2022. godine bio i pomoćni trener seniorske ekipe Vogošće. Protekle dve sezone Čavčić je proveo na klupi Hercegovine iz Nevesinja koja ove sezone nije uspela da zadrži status premijerligaša. Gračanica je u proteklom periodu ostala bez čak devet igrača i trenera Damira Doborca. Tako su Gračanicu napustili Sead Dautović (RK Konjuh), Adi Džinović (RK Gradačac), Halil Šahdanović (RK Gradačac), Omer Mehmedović (HSG Barnbah – Austrija), Amer Demirović (RK Gračanica), Dino Hamidović (Sasari – Italija), Adi Mehmedćehajić (Slovan Ljubljana), Luka Karanović (Albatro – Italija) i Dino Oštraković koji će karijeru nastaviti u Sloveniji.

Tuzlanska Sloboda je potpisala ugovor sa Kazeinom Rustamovim, talentovanim levim krilom koji u tuzlansku ekipu dolazi iz bugojanske Iskre. 25-godišnji Rustamov nastupio je i na Evropskom prvenstvu 2024. kao reprezentativac Gruzije. Rustamov je do sada nastupao za gruzijski Kutaisi te u Makedoniji za Prilep i Ohrid. Do sada su u tuzlanski klub uz Rustamova pristigli i Ermin Ombaša, Berin Brkić i Faris Čolaković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here