Toni Đerona – “Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva!”

0
198

Muška seniorska reprezentacija Srbije okuplja se u poznatoj bazi, u Sportskom centru RSS u Staroj Pazovi, čime završni deo priprema pre odlaska na uvertiru i samo Evropsko porvenstvo zvanično počinje.

U opuštenoj atmosferi, ali vidno uzbuđeni i raspoloženi ”Orlovi” pristižu u ”Kuću fudbala” gde će do 3. januara trenirati, da bi potom pripreme preselili u španski Granjolers, gde će odigrati tri prijateljska susreta sa Slovačkom, Poljskom i domaćinom Španijom.

Polazak za Minhen zakazan je za 10. januar, dok je prva utakmica na Evropskoj rukometnoj smotri na programu 12. januara, protiv selekcije Islanda.

Pored Islanda, Srbija je u grupi sa Mađarskom i Crnom Gorom.

O svemu što čeka najbolje srpske rukometaše govorio je selektor Srbije, Toni Đerona:

  • Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak.

Iako je vremena uvek malo, svakako će biti adekvatno iskorišćeno.

  • Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizičk nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za Olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje.

Prva nedelja u Staroj Pazovi je fokus na nas i sve što mi treba da napravimo da budemo u najboljem mogućem izdanju.

  • Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnig perioda, zakljčuo je španski stručnjak.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here