Toni Čolina – “Izviđač je ekipa koja svake godine ide na titulu!”

0
386

Izviđač CO s pripremama je krenuo za sezonu u kojoj će igrati na tri fronta. Šef stručnog štaba aktuelnog prvaka BiH Toni Čolina obavio je prozivku i održao prvi trening sa igačima, na koje će računati u narednoj sezoni.

Najvažnije vesti iz Izviđača su da trener ekipe i u sledećoj sezoni ostaje pomenuti Toni Čolina, te da je srednji bek i drugi najbolji igrač Premijer lige (po izboru trenera i navijača), Milan Vukšić, produžio ugovor na još jednu godinu, dok je novi kapiten kluba Ivano Pavlović inače najbolji je rukometaš u Bosni i Hercegovine/BH Telecom Premijer ligi BiH za sezonu 2022/2023.

Podsećamo, “skauti” će, osim u Premijer ligi i Kupu BiH, igrati i grupnu fazu Lige Evrope, gde su u grupi sa Fukse Berlinom, Dinamom iz Bukurešta i Šamberijem.

  • Desilo nam se da smo ušli u skupinu Europa lige. Takvu erupciju zadovoljstva i ponosa u životu nisam nikad osjetio, iz razloga što sve ovo što radimo ide u smjeru onoga što smo gledali u Ljubuškom početkom 2000-ih. Nevjerojatno djeluje da smo uspjeli da donesemo tu čaroliju rukometa ponovo u Ljubuški. Što se tiče planova i ambicija za iduću sezonu, sve je podređeno tome da izgledamo bolje nego prošle godine. Ako smo uspjeli zadržati kostur igrača, ako smo uspjeli zadržati naše najbolje igrače prvi put u četiri godine otkako sam ja tu, znači da maksimalno ozbiljno shvatamo priliku koju imamo i koju smo zaslužili. Cijelu prošlu sezonu smo gledali unaprijed, ne bi li dobili priliku za kvalifikacije. Tako da s ovom prilikom da igramo u grupi bez kvalfikacija stvarno mislim da su svi igrači zadovoljni, a i mi u stožeru. Ne mogu opisat koje oduševljenje i sreću smo pokazali kad smo dobili ovu priliku. Drago mi je što smo uspjeli zadržati Milana Vukšića, drago mi je što smo zadržali i najboljeg igrača Ivana Pavlovića, da nismo otišli u smjeru da naši igrači napuštaju klub i da nisu takvi da ne vide razloga ostajati da igraju u našoj ligi. Sa grupnom fazom Europa lige smo napravili to da nastavimo razvijati ono što smo počeli. Neki od igrača su tu tri, četiri godine u sustavu. Mislim da oni u svojoj kući, svom klubu, koji smo doveli na veći nivo, sigurno mogu dati još više i sigurno da ćemo uživati u njihovim igrama još koju godinu, kaže Toni Čolina, koji je govorio i početku nove sezone.
  • Mogu govoriti iz perspektive 17. oktobra, kada počinje Europa liga, jer o domaćem takmičenju ne znamo ništa. Nemamo pojma koliko će ekipa igrati, ko ulazi, ko ispada. Premijer liga je platforma za naš razvoj, rad i napredak, a ne znamo datume.

Kad je reč o žrebu, Čolina ističe da je imao svoje želje.

  • Probali smo zamišljati kako će izgledati ta grupa. Ja sam želio Fuchse Berlin i dobio sam ga. Fuchse Berlin je najkvalitetniji iz prvog šešira, Dinamo je najbolji iz drugog, a Chambery je najbolji iz trećeg. Svima nam je zajedničko da razmišljamo da smo dobili najjaču grupu. Sad malo veća očekivanja imamo i od sebe, da izgledamo puno bolje, da treniramo puno bolje. Mnogo toga zavisi od toga na koji način ćemo graditi svoje samopouzdanje. Niko od nas nije išao toliko daleko kao što ćemo ići ove sezone. Zato nam trebaju ratnici, koji su spremni dati sve od sebe, poručio je trener skauta.
  • Izviđač je ekipa koja svake godine ide na titulu, ove godine će nam posao biti teži, jer sve ekipe imaju isti cilj. Liga se podigla, što se tiče igračkog kadra. Drago nam je što smo dobili priliku od kluba da nastupimo u Europa ligi, poručio je Ivano Pavlović.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here