Toni Čolina – “Iznenadilo nas je što smo se našli u grupnoj fazi EL – Daćemo sve od sebe!”

0
342

Rukometaši Izviđača kao prvaci Bosne i Hercegovine dobili su priliku da se takmiče u EHF Evropskoj ligi, a to je prvi put posle 2012. godine da jedan BiH klub nastupa u grupnoj fazi evropskog  takmičenja.

Za portal tiket.ba očekivanjima, igranju grupne faze Evropskog takmičenja i idućoj sezoni govorio je trener Izviđača, Toni Čolina.

Po novom sistemu takmičiće se 32 ekipe, raspoređene u osam grupa sa po četiri tima. Prve dve ekipe će se iz svake grupe kvalifikovati u glavni krug koji će imati četiri grupe po četiri tima. Popularni “Skauti” smešteni su u grupu G, koja je nazvana “grupa smrti”, a za protivnike imaće branioca trofeja Fukse Berlin, rumunski Dinamo iz Bukurešta i francuski Šamberi.

  • Nama je drago što smo dobili tu čast da igramo u ovom takmičenju. Mi smo se potajno nadali da ćemo dobiti priliku da igramo kvalifikacije za grupnu fazu EHF Evropske lige, nismo uopšte mislili da ćemo direktno tamo da se nađemo. Planovi su nam takvi bili. Ovo nas je u pozitivnom smislu iznenadilo. Srećni smo da možemo nastaviti priču našu koju smo počeli pre četiri godine i ovo je kruna generacije. Mi živimo za ove utakmice. Da je grupa mogla biti lakša mogla je, ali ovo su atraktivni protivnici i sigurno će biti mamac za publiku u Ljubuškom svaka ta utakmica. Treba uživati u tome da se možemo takmičiti za najboljim klubovima, a na meni je i stručnom štabu da se ekipa podigne na viši nivo kako bi bili konkurentni.

Izviđač su napustili neki igrači, ali su sačuvali okosnicu i u tome vide svoju prednost.

  • Naša najveća pojačanja su ostanak Milana Vukšića i Ivana Pavlovića, možda dva najbolja srednja igrača u istoriji koja smo imali. Doveli smo Edvina Dželilovića omladinski reprezentativac BH, desno krilo, vratili smo i našeg bivšeg igrača i reprezentativca Bosne i Hercegovine Ivana Milasa koji ima iskustvo igranja u inostranstvu i to će nam puno značiti u napornom tempu koji nas očekuje u prvoj polusezoni. Očekujemo još neka pojačanja, pa videćemo, ostao je Čolina tajanstven.

Neizbežna je tema bila i iduća sezona u kojoj je Izviđač branilaca trofeja prvaka.

  • Sigurno da su najviše ambicije, ali ako uzmemo u obzir da se ne zna gde se takmičimo i kada osim u Evropi za sada je teško išta komentarisati. Prošle godine je možda bilo i najbolje organizovano sve. Znali smo tačan početak prvenstva, sve je bilo poznato i mogle su se pripreme planirati. Sada ne znamo koji je broj utakmica koje igramo, ne znamo kada je početak takmičenja. Apelujem da se to što pre reši, jer ovako je bezciljno se pripremati za početak nečega što ne znamo kada će početi. Molio bih sve odgovorne da se to reši. Svi u svetu znaju kada je početak priprema, sezone na kraju prethodne, a mi ne znamo za šta i kada se spremamo, poslao je apel Čolina.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here