Toni Čolina – “Imamo dosta vremena da sumiramo polusezonu – Biće još teže!”

0
249

Izvrsnu polusezonu imali su rukometaši ljubuškog Izviđača s uverljivo osvojenom jesenjom titulom prvaka Bosne i Hercegovine (uz skupljenih 29 od mogućih 30 bodova).

Skauti su ispustili samo da pobede u Maglaju gde su remizirali (27:27), dok su slavili u preostalih 14 utakmica.

Poslednja od tih utakmica je trijumf u Gradačcu (39:38) gde nije išlo po očekivanjima.

  • Ostavili smo najgoru partiju za kraj. Sve ono što smo pripremali i radili u Gradačcu je brzo palo u vodu. Nismo bili taktički dorasli njihovom tempu, oni su fanatično trčali prema naprijed. Inače vučemo sigurnost iz naše obrane, a ovdje je nismo imali. Svaka čast jedino Filipu Odaku koji je odigrao svoju najbolju utakmicu, dok je sredina obrane bila loša, komentarisao je trener Toni Čolina.

Ipak slabiji nastup nije rezultatski kažnjen i Skauti su i ovde u samoj završnici izborili dva boda za konačni izvrsni skor od 14 pobeda i jednog remija.

  • Imamo dovoljno pauze da popravimo greške koje smo radili u Gradačcu. Ukupno sam stvarno ponosan kako je ekipa reagirala jer smo u najtežim utakmicama bili najbolji. S druge strane nismo dozvolili da nam male utakmice naprave nered. Raduje što smo protiv kvalitetnijih igrali puno kvalitetnije, istakao je Čolina.

Šest bodova prednosti nakon prvog dela prvenstva je veliki zalog.

  • Imamo dobru uvertiru za iduću polusezonu, ali samo naivni mogu nonšalantno pristupiti ovome što slijedi. Dovoljno smo pametni da iskoristimo ovu prednost i vrijeme koje imamo te opravdamo ovo što smo dosad napravili, govori trener Skauta.

Ekipa će imati samo nekoliko dana pauze, testiranja i ulazak u atletski trening, dok su kolektivne pripreme na rasporedu od 9. januara.

  • Želimo se razvijati rukometno, a za to nismo imali previše vremena na jesen zbog zgusnutog ritma utakmica gdje smo se koncentrirali na utakmice, pripremu i oporavak. Drugi dio moramo iskoristiti za razvoj. Prvenstvo starta 4. veljače, neće biti tempo srijeda – subota, i imat ćemo puno više vremena za rad, najavio je Toni Čolina.

Izviđač je ove jeseni imao puno problema sa povredama, ali i odlascima igrača, zbog čega njihov rezultat još više dobija na vrednosti.

  • Stvarno je ekipa reagirala na pravi način, ostali smo i bez Miloša Kosa (Zagreb) i Berina Kese (Dubai), koji su otišli u druge sredine, bilo je još povreda igrača koji su pauzirali skoro čitavu polusezonu. Ostali su svi dali sve od sebe. Ovo ne može biti parcijalno, cijela ekipa mora raditi da bi imali ovakvu sezonu. Zadovoljni smo i trudit ćemo se da ostanemo na ovoj poziciji i budemo još bolji jer imamo prostora da radimo i napredujemo, izjavio je Čolina.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here