Tina Barišić i Gabriela Gudelj pojačale Podravka Vegetu!

0
282

Tina Barišić je nova igračica Podravka Vegete. Ima 21 godinu i visoka je 183 cm, a za Podravka Vegetu je potpisala ugovor do 31.5. 2025. godine. Tina je rođena u Kninu gde je s pet godina krenula da trenira rukomet. Srednjoškolsko obrazovanje i rukometnu karijeru je nastavila u Ivanić Gradu gde je igrala pet godina. Poslednje dve godine je igrala za Umag. Tinina primarna pozicija je levi bek no može da igra na svim bekovskim pozicijama. Ima i reprezentativno iskustvo pa je tako nastupala za mlađe reprezentativne selekcije s kojima je učestvovala na dva Evropska i jednom Svetskom prvenstvu.

  • Jako sam srećna zbog dolaska u najbolji hrvatski klub. Nakon poziva nije bilo dvojbe i znala sam da želim doći. Nadam se da ću opravdati povjerenje i veselim se novim izazovima – kratko je za klupske stranice izjavila Tina Barišić.

I Gabriela Gudelj je nova igračica Podravka Vegete. Desni bek ima 24 godine. Rukomet je počela da igra u rodnom Splitu, a svoj put nastavila je u zagrebačkoj Lokomotivi. Nakon juniorskog uzrasta je karijeru nastavila u Norveškoj gde je provela tri sezone i to u dva kluba Gjøvik Håndballklubb i Byåsen Håndball. Prošle sezone vratila se u Hrvatsku i pridružila se Zrinskom iz Čakovca.

Gabriela ima i reprezentativno iskustvo te je bila deo hrvatske ženske reprezentacije na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prošle godine te je učestvovala i na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Španiji.

  • Riječi su suvišne jer dolazak u Podravku za mene je ogroman izazov, sreća i uzbuđenje. Veselim se upoznavanju ekipe, grada i načina rada u RK Podravki. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo imati jednu vrlo lijepu i uspješnu polusezonu – zaključila je Gabriela.

Klub je napustila Bjanka Maria Bazaliu koja će svoju karijeru nastaviti u rumunskom klubu Gloria Bistrica.

Sporazumni raskid ugovora potpisan u ponedeljak.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here