Teslić i Kozara (KD) u M:tel Prvoj ligi RS!

0
162

Rukometaši Teslića i Kozare iz Kozarske Dubice novi su članovi m:tel Prve lige Republike Srpske. Ovo je jednoglasna odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza na sednici koja je održana u Banjaluci. Takođe je odlučeno da se Lokomotivi iz Brčkog i ORK Prijedor koji su takođe podneli molbu za igranje u elitnom rangu takmičenja uputi obaveštenje da će za godinu dana, ukoliko ostvare dobar plasman, moći da igraju i višem rangu, jer ima tada ističe kazna koju su dobili iz razloga što su u ranijem periodu bili odustali od igranja u prvoligaškoj konkurenciji.

  • Sve je urađeno po propisima i zakonu, i samo smo ovakvu odluku mogli donijeti. Raduje me da smo bili jednoglasni i ovo je potvrda potpunog jedinstva i dobrog rada u Rukometnom savezu Republike Srpske. Nema sumnje da će i naredna takmičarska sezona biti dosta kvalitetna i neizvjesna, baš kao što je bila i prošla u kojoj se do posljednjeg kola nije znalo ko će biti šampion – rekao je Marinko Umičević, prvi čovjek srpske „kuće rukometa“ sa sedištem u Banjaluci.

Na sjednici su usvojene Propozicije takmičenja za m:tel Prvu ligu za rukometaše i rukometašice, kao i za drugoligaški rang takmičenja. Istovremeno je odlučeno da nova sezona u m:tel Prvoj muškoj ligi startuje 14/15. septembra tekuće godine, dok će sedam kasnije početi šampionat za dame i za drugoligaše. Marinko Umičević je obavestio članove Upravnog odbora da je predviđeno da se 12/13. septembra u Banjaluci održi Svesrpski kup. Prvog dana takmičenja u polufinalu kod muškaraca igraće: Vojvodina – Partizan (ovo bi bio meč i za Superkup Srbije), te Borac m:tel – Leotar. Drugog dana igralo bi se žensko finale Borac – Crvena zvezda, nakon toga o tituli osvajača trofeja odlučivali bi bolji iz polufinala kod rukometaša. Takođe je naglašeno da će dečaci i devojčice rođeni 2010. godine učestvovati na kampu u Trebinju, a i ovog puta pojaviće se i na kampu „Srbija te zove“. Izveštaj o stanju u Rukometnom savezu BiH podneo je Darko Savić, član UO RS BiH i RS RS. On je napomenuo kako savezu u Sarajevu preti suspenzija svih reprezentativnih selekcija, klubova i službenih lica od EHF-a, ukoliko se do 15. avgusta ove godine na uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom. Kako je naglašeno celu ovu novonastalu situaciju mogla bi u dogledno vreme da reši Vlada FBiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here