Tanja Ašanin – “Uvek je lep osećaj biti deo reprezentacije”!

0
284

Profesionalizam je surov, ali odustajanja nema. To je zabranjena reč za Tanju Ašanin, koja je na početku sezone promenila klub i državu, iz Mađaske stigla u Rumuniju i obukla dres Valčee.

Crnogorska reprezentativka je predstavljena kao pojačanje na poziciji desnog beka.

  • Iza nas je dosta utakmica, ali nijesam previše zadovoljna. Ne igram koliko bih voljela, a čini mi se, kada dobijem šansu, da je iskoristim. Promijeniću sredinu, a sigurno ću vrlo brzo donijeti odluku. Voljela bih da i dalje igram rumunsku ligu ili da se vratim u Mađarsku – kazala je Ašanin.

Rumunska liga je pravi mamac za internacionalke, ali može biti i zamka. Ekipe imaju obavezu da u svakom trenutku na terenu igraju sa tri domaće igračice. Tanja na svojoj poziciji ima konkurenciju u domaćoj igračici.

  • Kada su me angažovali mislila sam da ću mnogo više vremena da provodim na terenu. Smatram da nije presudan razlog – pravilo po tri domaće igračice, da ne dobijam veće povjerenje. Jer, uvijek može sve da se kombinuje. U svakom slučaju, nema odustajanja. Treniram jako, sa te strane sam zadovoljna a i psihički sam ojačala. Gledam kad god mogu i kada mi se ukaže prilika da pomognem ekipi. Djevojke su me odlično prihvatile, a i lijepo je igrati pred punim tribinama. Žao mi je samo što nemam veliku minutažu. Ništa spektakularno ne mogu da uradim za nekoliko minuta.

Levoruka igračica je navikla na borbu i sa konkurencijom, i sa vetrenjačama, zna kakav je put prošla da bi prvo stigla u mađarsku ligu, a onda i dobila poziv od reprezentacije.

  • Takav je period, nadam se da će od naredne sezone biti mnogo bolje. Najbitnije da sam zdrava i da se osjećam dobro. Jer je zdravlje nešto što nema cijenu.

Valčea gura odlično u Evropi, ova ekipa stigla je do cilja – četvrtfinala Evropske lige. U domaćem prvenstvu je iza favorita, na četrtom mestu.

  • Šta god dalje da uradimo u Evropi, ekipa je plasmanom među osam napravila uspjeh. Cilj je i da ostanemo među pet u prvenstvu kako bi i naredne godine igrali Evropu.

Tanja je sada u Crnoj Gori. Kaže da voli okupljanja nacionalnog tima.

  • Uvijek je lijep osjećaj biti dio reprezentacije.

Nije bila dio ekipe koja je osvojila bronzu na šampionatu Evrope, ali će uraditi sve kako bi uvek bila u najužoj konkurenciji.

  • Boriću se, ne odustajem, voljela bih više da mogu da pomognem. Uvijek ću raditi maksimalno u klubu i reprezentaciji, a za koliko će to biti dovoljno – vidjećemo – poručila je Ašanin.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here