Superliga (Žene): Krenula je borba za trofej!

0
949

Uoči početka nove takmičarske sezone u okviru Super rukometne lige Srbije za žene, u kojoj nas ponovo očekuju zanimljiva nadmetanja 12 najboljih ženskih klubova u Srbiji i krajem maja naredne godine uzbudljiva završnica u plej ofu gde će se odlučivati o prvaku države, treneri i kapiteni superligaša dali su svoje viđenje ambicija i očekivanja u prvenstvu:

Ana Radović, kapiten Medicinara iz Šapca:

  • Kako nam je ekipa pretrpela velike promene u odnosu na prošlu sezonu tj. podmlađena je do maksimuma, očekujem veliku borbu za svaku loptu i u svakoj situaciji na terenu, jer generalno, iskustva nemamo ali sve ostalo imamo. Svaka pobeda u Super ligi biće za nas veliki uspeh.

Sandra Kolaković, trener Medicinara:

  • Došlo je vreme da igračice iz naše škole rukometa dobiju priliku da budu okosnica prvog tima. Među njima je 5 reprezentativki (4 juniorske i 1 kadetska) koje će uz pomoć Ane Radović, majstora rukometa i ostalih pojačanja, Ane Blagojević, Ivane Cvetinović i Jelene Ninković dati sve od sebe da na najbolji mogući način prezentuju našu školu rukometa i izbore ostanak u ligi.

Tamara Simonović, kapiten borskih rukometašica:

  • S obzirom na ovogodišnji kvalitet lige, smatram da možemo da se izborimo sa većinom ekipa, pa čak i da iznenadimo nekog od protivnika iz ”vrha”. Nezahvalno je prognozirati poziciju na tabeli koju ćemo osvojiti na kraju prvenstva, jer je svima nama cilj što bolji plasman.

Zoran Barbulović, trener novog superligaša ŽJRK Bor RTB:

  • Povratnici smo u SRLŽ, takve sezone su uvek jako teške za ekipe koje se nalaze u toj poziciji, pa iz tog razloga očekujem svaku utakmicu kao jako tešku i jako bitnu. Želimo da se opet stabilizujemo u najjačem rangu takmičenja i da u njemu provedemo više godina. Po mom mišljenju, bodovna razlika između ekipa koje budu plasirane od do 12. mesta neće biti velika, a u krugu  tih klubova vidim i Ženski juniorski rukometni klub ‘Bor-RTB.

Dragan Markov, trener Jagodine:

  • Kao i svake godine, tako i ove, cilj nam je osvajanje titule. Trudićemo se da svojim radom, zalaganjem i dobrim igrama, ostvarimo zacrtani cilj. Svakim danom napredujemo sve više i više, tako da verujem da ćemo uspeti u svojim namerama.

Jelena Gojković, kapiten jagodinskih rukometašica:

  • Dobro smo započeli sezonu. Cilj nam je osvajanje duple krune, a i dobar žreb u Euro Kupu. Naporno radimo, trudimo se i mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo naš cilj.

Živojin Maksić, trener zaječarskih rukometašica:

  • U ovoj takmičarskoj sezoni prioritet nam je finansijsko – organizaciona i kadrovska stabilizacija kluba. Kao i prethodnih sezona želja nam je da nastavimo sa razvojem i stvaranjem igračica – gotovo sve igračice koje su nastupale u RK Zaječar prethodnih sezona su se afirmisale i potpisale bolje ugovore u Srbiji i inostranstvu. Sa aspekta rezultata cilj nam je da zadržimo superligaški status s tim što bi u drugom delu sezone sa pojačanim igračkim kadrom još više potvrdili kvalitet kluba. U ovoj sezoni grad Zaječar dobija još jednu sportsku salu koja nam omogućava realizaciju veoma važnog klupskog projekta formiranja mlađih uzrasnih kategorija.

Kapiten RK Zaječar, Jana Milošević:

  • Od sledeće sezone očekujemo bolji rezultat, više uloženog truda i napora. Nikada ne treba da budemo zadovoljni trenutnom situacijom i zato se trudimo i dajemo sve od sebe da svaka sledeća sezona bude sve bolja. Imamo nekoliko iskusnih igračica koje će nama mlađima biti mnogo veća podrška i pomoć.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here