Superliga Makedonije (M) – Tikveš odneo bodove iz Bitolja!

0
175

Tikveša je posle poraza od Alkaloida u borbi za prvo mesto na tabeli slavio pobedu u Super ligi. Kavadarčani su slavili na gostujućem terenu nad Eurofarm Pelisterom 2 (27:32) i zabeležili sedmu pobedu posle osam odigranih kola.

Gost iz Kavadaraca je odigrao dobru utakmicu u kojoj je konstantno držao prednost. Domaćin je pružio veliki otpor, ali nije mogao ništa da uradi protiv raspoloženog rivala.

U prvom delu obe ekipe su se smenjivale u u vođstvu do 7:7 a onda je Tikveš otvorio seriju golova i otišao na 7:10, što je bila najveća prednost u tom delu meča. Prednost od tri gola ostala je do poluvremena (13:16). Pelister je prišao na 19:21 ali to je sve što su mogli mladi Bitoljčani. Prednost je porasla na 21:25, pa 24:29, što je Tikvešu bilo dovoljno za trijumf.

Najbolji strelci kod gostiju bili su Strahinja Simić i Mirko Majić sa po sedam golova, a Evgenij Temelkoski i Ani Obina su postigli po pet, dok je za domaćina Mirče Kalajdžiovski postigao šest, ispred Hristijana Mitrevskog i Alema Hadžića koji su bili precizni po 4 puta.

Eurofarm Pelister 2 – Tikveš 27:32 (13:16)

Sportska hala „Boro Čurlevski“ – Bitolj

Gledalaca: 400

Sudije: Viktor Andonov i Stojanče Jovanovski

Eurofarm Pelister:

Štakovski, Mladenov, Pečurica, Markoski 1, Talevski 3, Ristevski 1, Mitrevski 4, Mirčeski, Dimovski, Pečurica, Trpčevski 2, Dimitrovski 3, Kalajdžiovski 6, Ivanovski 1, Jugovski 1, Mijušković 1, Hadžić 4

Sedmerci: 14/11

Iskljućenja: 8 minuta

Tikveš:

Gemaljević, O. Lazov 2, Mijatović 1, Temelkoski 5, Velkov, Sokolov, Stefanović 2, M. Lazov, Manaskov 1, Okardov, Organdžiev, Šuleski, Kočev 2, Simić 7, Majić 7, Ani Obina 5

Sedmerci: 7/4

Isključenja: 10 minuta

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here