Superliga Makedonije (M) – Skopski derbi pripao Butelu, Ivanić pogađao 9 puta!

0
260

Skopski Butel je zabeležio još jednu veliku pobedu u Super ligi, pošto je u pretposlednjoj utakmici sedmog kola grupe B savladap gradskog rivala Prolet sa ubedljivih 33:26.

Mali skopski derbi počeo je u jakom ritmu. Na parketu u dvorani „Anton Dimitrov” od samog starta vodila se velika borba. U uvodnim minutima igralo se gol za gol, a potom je Butel vezao tri gola i poveo 7:5. Ali Prolet nije dozvolio da se nastavi pozitivan niz domaćina te dodaje gas. Tako je bilo do samog kraja poluvremena kada je posle 12:12 Butel dva puta pogodio i na poluvreme otišao sa prednošću od 14:12. U prvih tridesetak minuta u dresu domaćeg tima blistao je Filip Nikolov sa šest golova, dok su na suprotnoj strani Nikolovski i Vasilevski postigli po tri gola.

Izabranici Gorana Kuzmanoskog sigurno su otvorili i drugo poluvreme. Butel je znalački čuvao stečenu prednost, a u trenucima kada se očekivalo da Prolet napadne svom snagom, momci Aleksa Lembanova ušli su u mini-krizu, koja je donela pobedu ekipi Butela rezultatom 33:26.

Nikolov je meč završio sa neverovatnih jedanaest golova, a Ivanić je bio sjajan sa devet golova. Vasilevski je postigao šest golova za Prolet.

RK BUTEL SKOPJE AD – AD RK PROLET 62 SKOPJE 33:26 (14:12)

Stojanovski 1, Georgievski 3, Nikolov 11, Krstevski 1, Ivanić 9, Spasovski 1, Boškovski 1, Jevtić 6.

Nikolovski 4, Vasilevski 6, Andonovski 4, Majnov 2, Dimkovski 2, Palevski 5, Arsenovski 3.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here