Superliga Makedonije (M) – Prilep ostao u eliti!

0
138

Rukometaši Prilepa uspeli su da slave pobedu u najvažnijem meču u sezoni i sačuvaju superligaški status za narednu sezonu.

Slavili su u okviru poslednjeg, 14. kola plej-auta, pred domaćom publikom nad Eurofarm Pelisterom 2 sa 31:24 i obezbedili prvo mesto, što im je donelo direktan opstanak u eliti. Eurofarm Pelister 2 će igrati baraž sa Radovišem i moraće da pobedi kako bi u budućnosti mogao da se takmiči sa najboljim makedonskim klubovima.

Posle minimalne prednosti gostiju u uvodnom delu, domaćini su se konsolidovali i odbrana je funkcionisala besprekorno, pa su posle 15 minuta igre izabranici Božidara Mojsova imali prednost od plus pet (11:6). Mladi Bitoljčani su se teško snalazili i teško pogađali, uglavnom su dolazili do izražaja preko krila, ali nisu mogli da savladaju odličnog Angeleskog. U 20. minutu prednost Prilepa iznosila je 12:8, a pet minuta kasnije, odnosno u 25. minutu razlika je ostala nepromenjena, domaćini su imali 14:10. Do kraja poluvremena obe ekipe su postigle još po dva gola, a na odmor su domaći otišli ​​sa aktivnim rezultatom 16:12.

Gostujući tim je u 35. minutu postigao prvi gol u drugom poluvremenu, dodao još dva u nizu i smanjio na 16:14 u 37. minutu. Domaći tim je izašao iz male krize, Andrade je uspeo da savlada Pečuricu, povisivši na 17:14, a u narednoj akciji Veleski je takođe pogodio za 18:14. Igrači Mojsova su do kraja imali rezultatsku kontrolu i ni u jednom trenutku nisu dozvolili Bitoljčanima da se vrate u utakmicu te zasluženo slave pobedu koja znači opstanak.

RK PRILEP AD – AD RK EUROFARM PELISTER 2 31:24 (16:12)

Kastratović 1, Rajatovski 1, Bikoski 7, Veleski 3, Organdžiev 3, Cvetanoski 7, Šabanović 5, Kvastek 1, Andrade 3.

Markoski 2, Dimitrovski 2, Kalajdžiovski 6, Ivanovski 5, Belistojanovski 5, Hadžić 4.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here