Superliga Makedonije (M) – Eurofarm Pelister porazio Vardar ali ostao na 2. poziciji!

0
215

Makedonski šampion Eurofarm Pelister je na svom terenu pobedio velikog rivala Vardar 1961 (29:25) u velikom derbiju ali na vrhu nema promena jer je Pelister pobedio sa četiri, a Vardar je u prvom derbiju slavio sa pet golova. Velika je verovatnoća da do kraja Vardar u borbu za titulu uđe sa tri boda, a Bitoljčani sa dva.

U ovom meču trener Vlado Nedanovski nije mogao da računa na Petrića i Rodrigeza zbog virusa, a većina igrača je bila iscrpljena i njihov problem u igri je bio očigledan. Iskoristio je to Eurofarm Pelister i poveo 7:1.

Od tada je rival konstantno jurio domaćina. Bilo je 9:3, a Vardar je, nakon što je došao na 11:7, promašio dva napada za minus tri, pa je sa tri gola u seriji Eurofarm Pelistera došao do najviših 14:7 u prvom poluvremenu. Faktor X bio je Kalifa Gedban, koji je skinuo zicer i odbranio dva penala.

Na poluvremenu je Eurofarm Pelister imao 18:11, a na početku drugog poluvremena 23:14. Pet minuta pre kraja Vardar se približio na 27:21, a u dramatičnom finišu Đukić je postigao ključni gol i ostavio Vardar na čelu tabele.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here