Superliga Makedonije (M) – Eurofarm Pelister porazio Prolet!

0
130

Makedonski šampion Eurofarm Pelister pobedom i pozitivnom atmosferom “odleteće” u Pariz, gde čeka novi duel u Ligi šampiona. Pelister je odradio rutinski trening i savladao ekipu Proleta sa 22:26.

Utakmica sa skopskim sastavom je počela u izjednačenom ritmu, domaćini su u prvim minutima odolevali napadima favorita i igrali rame uz rame sa „zeleno-belima”. Ali onda su Jovićevi momci uzeli sve u svoje ruke i zasluženo zabeležili još jednu pobedu u domaćem šampionatu. Domen Tajnik je „dirigovao” i posle 9:7 za domaćina doneo +4 Bitoljčanima.

Na poluvreme su igrači Pelistera otišli ​​sa tri gola prednosti (11:14), a Prolet je bio ravnopravan tek na startu drugog poluvremena. Kada se činilo da Tajnik i Peševski vode Pelister do lake i ubedljive pobede. Prolet je bio na -3 u 55. minutu, ali je onda potpuno pokleknulo i pobeda šampiona nije bila upitna (22:26).

Kod Bitoljčana su se istakli Tajnik sa pet golova i Radivojević sa četiri, dok su kod Proleta najbolji bili Vasilevski, Dimkovski i Palevski sa po četiri gola.

Super liga 2023/24

Grupa B – šesto kolo

Prolet – Eurofarm Pelister 22:26 (11:14)

Sportska hala “Makedonsko sunce” – Skoplje

Gledalaca: 200

Prolet:

Mihaljević, Petkovski, Nikolovski 1, Totić, Pecakovski 1, Vasilevski 4, Kočarov, Dodevski 3, Dimov 1, Andonovski 3, Majnov, Dimkovski 4, Stojanovski, Palevski 4, Arsenovski 1

Sedmerci: 3/2

Sedmerci: 12 minuta

Eurofarm Pelister:

Lesjak, Kizić, Cehte 2, Kuzmanoski 2, Tajnik 5, Kisum 2, Tankoski 2, Radivojević 4, Kosteski, Nilson, Petrović 3, Pet. Atanasijević 1, Đorgovski, Peševski 2, Seri 2, Pav. Atanasijević 1

Sedmerci: 2/0

Isključenja: 10 minuta

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here