Superliga Makedonije (M) – Eurofarm Pelister porazio Multi Esens!

0
234

Eurofarm Pelister nastavio je pobednički niz u Superligi i slavio je ubedljivo protiv novajlije Multi Esensa (26:36). Iako nisu igrali Radivojević, Lesjak, Vasiljev i Kisum, igrači Angelovskog upisali su drugu pobedu protiv najmlađeg superligaša.

Gosti iz Bitolja su već u prvih tridesetak minuta najavili da su došli po pobedu. Evrofarm Pelister je postepeno povećavao prednost, povevši na poluvremenu sa četiri gola razlike (13:17).

U sličnom ritmu počelo je i drugo poluvreme, a aktuelni šampion je nastavio da „bombarduje” sa svih strana. Bitoljčani su sigurno tabali put do novog ubedljivog trijumfa, a u 40. minutu imali su prednost od devet golova (16:25). Kosteski i Petrović su bili raspoloženi za igru, a u tim trenucima u odličnom ritmu bio je i Pavle Atanasijević. Na golu je blistao i Marko Kizić, koji je do 57. minuta imao sedamnaest uspešnih intervencija.

Eurofarm Pelister je do kraja meča samo potvrdio ono što je najavljivao na startu i zabeležio još jednu ubedljivu pobedu u grupi B makedonske Superlige (26:36).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pavle Petrović, koji je odigrao sjajnu utakmicu i postigao jedanaest golova, a pratio ga je Nenad Kosteski sa još šest golova.

Kod Multi Esensa najviše su se istakli Uzunčev, Dimevski i Karasmanakis koji su postigli po pet golova.

Super liga 2023/24

Grupa B – deveto kolo

Multi Esens – Eurofarm Pelister 26:36 (13:17)

Sportska hala “Autokomanda” – Skoplje

Gledalaca: 300

Sudije: Rubin Sedloski i Goran Angeleski

Multi Esens:

Ermanoski, Dimovski 5, Kostovski, Ilieski 3, Petkovski, D. Uzunčev 2, Trajčev, Dar. Omeragić 2, Ivanoski, Vasilevski, Todeski, T. Uzunčev 5, Dimovski 4, Jordanov, Karasmanakis 5

Sedmerci: 2/2

Isključenja: 8 minuta

Eurofarm Pelister:

Gedban, Kizić, Cehte 2, Kuzmanoski 2, Tajnik, Borzaš, Tankoski 2, Kosteski 6, Nilsen 2, Dejvis, Petrović 11, Pet. Atanasijević 1, Đorgovski 3, Peševski 2, Pav. Atanasijević 4, Stevanović 1

Sedmerci: 4/3

Isključenja: 8 minuta

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here