Superliga Makedonije baraž (M) – Postolov iz slobodnog udarca uveo Radoviš u elitu!

0
225

Radoviš je napravio veliki podvig koji je posle prave drame (27:26) savladao Evrofarm Pelister 2 golom po isteku vremena i tako obezbedio plasman u Super ligu, dok mladi Bitoljčani idu u niži rang. Junak na ovom meču bio je iskusni Zdravko Postolov, koji je u stilu Eloima Prandija postigao gol po isteku vremena.

Baraž na „Autokomandi” je počeo izjednačeno, Eurofarm Pelister 2 je otvorio utakmicu sa dva gola Mijuškovića i Markoskog, ali je onda Radoviš, predvođen Mitrevskim, uzvratio istom merom i stigao do 3:4 a zatim je bilo 9:8, kada su Bitoljčani zaigrali bolje u odbrani i napravili prednost. Napad je bio efikasan, pa su serijom od 5:0 došli do 14:8, što je bio veliki plus za tim Mihaila Petrovskog. Od tada je Radoviš konstantno bio u minusu i jurio zaostatak, u drugom poluvremenu Pelister je imao +3, ali se drama vratila u finišu kada je u jednom trenutku bilo 23:22. Problem za Eurofarm Pelister 2 bio je što je celo drugo poluvreme igrao bez Nenada Belistojanovskog, koji je meč završio zbog tri isključenja. Bitoljčani su imali 25:23 na ulazu u poslednjih pet minuta, ali je Zoran Stojanovski pogodio dva puta i izjednačio na 25:25. Pokušali su mladi igrači iz Bitolja u narednom napadu sa sedam na šest, ali je Ivan Dimčevski presekao loptu i doneo prvo vođstvo Radovišu posle onog na startu (25:26). U napadu za izjednačenje Filip Kostadinov iz Radoviša dobio je dva minuta, Kalajdžiovski je iz penala izjednačio na 26:26, pa je Radoviš imao poslednjih 12 sekundi u kojima je usledio faul u poslednjim sekundama, vreme je prolazilo, pa je odgovornost preuzeo Zdravko Postolov koji je postigao gol koji Radoviš vodi u Superligu.

Najbolji strelac Radoviša na meču bio je Postolov sa osam golova, Mitrevski je imao šest, a Stojanovski i Petrov po pet, dok je za Eurofarm Pelister 2 Mijušković postigao sedam, ispred Ivanovskog, Kalajdžiovskog i Markoskog sa po četiri gola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here