Superliga (M) – Naisa upisala pobedu protiv Medicinara!

0
246

Naisa je slavila u Nišu i to bi trebalo da bude vest, imajući u vidu da u prethodne tri utakmice na domaćem parketu nije uspela da stigne do pobede. Doduše, zabeležene su dve vredne pobede u gostima. Za slavlje u Nišu, savladan je Medicinar sa 27:25 (18:15). Najzaslužnija za pobedu svakako je golmanka domaće ekipe Anastasija Nedeljković. Imala je 14 uspešnih intervencija, a od toga čak 4 odbranjena sedmerca! I to u trenucima kada se utakmica lomila.

Za prvu pobedu u Nišu u ovoj sezoni zaslužne su i ostale igračice. Tamara Simonović je doprinela sa 8 golova, Olivera Nikolić  sa 7, Linea Čočaj  sa  6 golova, dok je Jelena Knežević odrađivala lavovski deo posla u odbrani. Na trenutke su znale da bljesnu i ostale igračice -Teodora Veličković, Jelena i Branka Stojanović, Marija Konatar…

Utakmica je mogla da bude odlučena znatno pre kraja, ali je Naisa napravila puno tehničkih grešaka, pa je na taj način vraćala u život ekipu Medicinara.

15-ak minuta pre kraja ekipa iz Niša vodila je sa 24:20 i imala dve igračice više na terenu, ali to nije znala da materijalizuje, pa su gošće iz Šapca smanjile na 3 gola zaostatka.

Vodila se velika borba i kako je rekao trener gostiju igrao se „muški“ rukomet.

Kod rezultata 26:22, Anastasija Nedeljković brani treći sedmerac i tada je bilo jasno da smo dobili igrača utakmice, a kada je odbranila sedmerac i kod rezultata 27:23 rešeno je i pitanje pobednika.

Ekipa iz Šapca samo je uspela da ublaži poraz, za konačnih 27:25.

Niš, sala OŠ „Miroslav Antić“. Gledalaca 250. Sudije: Bojan i Ivan Kolačić (Novi Beograd). Isključenja: Naisa 12 minuta, Medicinar 14 minuta. Sedmerci: Naisa 5 (5), Medicinar 9 (5).

ŽRK NAISA: Nedeljković 14 odbrana, Ivanović, Veličković 2, M.Nedeljković, Konatar, Milošević, Čočaj 6, A.Ranđelović, Simonović 8, P.Ranđelović, J.Stojanović 1, Nikolić 7, Grujić, Bukurić, B.Stojanović 1, Knežević 2.

ŽRK MEDICINAR: Jarić, Cvejić, Jakovljević, Jovanović 4, Obradović, Radić, Radović 3, A.Vasić 4, Lacković 1, T.Vasić 1, Cvejić, Blagojević 4, Stević, Dragosavljević 4, Mandić 4, Rakić.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here