Superliga (M) – Dinamo bolji od Obilića!

0
231

Na poslednjem gostovanju ove jeseni “Vitezovi” su poraženi od jednog od naša tri preostala učesnika u kupovima Evrope. Po ko zna koji put ove jeseni ponovo je sastav gostiju bio otimalan, pa je i pored toga „očekivani“ poraz mogao biti podnošljiviji da su pored dosta promašenih „zicera“ imali i bolju realizaciju sedmeraca (najslabija u ligi) kao i dva šuta golmana na prazan gol Pančevaca. O problemima igre koji se ove sezone ponavljaju na više utakmica Obilića upravo je na dan odigravnja ove u izjavi za „Sportski žurnal“ apostrofirao trener Pavlović, da bi se to, na njegovu žalost, ponovilo i ovoga puta. Možda sada i najslikovitije jer su “Vitezovi” imali katastrofalan početak oba poluvremena. Konkretno, za prvih 12 minuta prvog poluvremana postigli su tri gola (9:3), a u drugom za prvih 14 minuta jedan gol (10:1), ili još preciznije zbirno za 26 minuta utakmice (43% vremena) ukupno četiri gola. Čak i za površne poznavaoce ove igre ovakav učinak jedne ekipe je nezamisliv i neobjašnjiv i u mnogo nižim rangovima takmičenja.

U pripremi za ovu, u ostalom kao i za ostale utakmice, a posle loše igre na prethodnoj u Vranju, na treninzima Vračaraca radilo se na pojedinačnoj i ekipnoj korekciji igre kako bi se utakmice, ova i narednog vikenda sa Vojvodinom, iskoristile kao priprema za duele iz drugog dela prvenstva koje preostaju da se odigraju do kraja godine sa rivalima gde bi pristalice “Vitezova” mogle očekivati i bolje vesti (C. zvezda, Radnički, Partizan).

Nakon jedinog nerešenog rezultata (1:1 – 2. min) na utakmici malobrojna publika videla je dominaciju domaćina koji su sa svih pozicija rešetali mrežu Vitezova (9:3 – 12. min). Nakon tajm – auta, i izmene golmana, dolazi do njihovog „buđenja“ pa predvođeni efikasnim Stanićem i uspešnim Tasićem uspostavljaju donekle ravnotežu na terenu (11:8 – 19. min; 12:9 – 23. min). Što rezultat nije bio povoljniji za goste glavni krivci su gollman domaćina Ćirović i ubojiti Tunižanin Trabelsi. Pored neiskorišćenih „zicera“ i sedmeraca (dva) igra “Vitezova” bila je uzdrmana i sa dosta tehničkih grešaka za prvih 30 minuta (osam) tako da su obzirom na sve prikazano sa „pristojnim“ minusom (16:12) otišli na odmor.

I kada je bilo za očekivati nastavak dobrog perioda igre iz drugog dela prvog poluvremena (za 18. minuta – 7:9), početak drugog poluvremena bio je za “Vitezove” još slabiji od početka prvog jer su za punih 14 minuta postigli samo jedan, a primili 10 golova (26:13 – 44. min). Pored tri promašaja sa sedam metara (odbrane Marjanovića) igra odbrane gostiju nije uspevala da parira raznovrsnom napadu ekipe trenera Markovića koji su bili nemilosrdni prema jednima od retko zadovoljavajućih u redovima “Vitezova” (golmani Tasić i Suk). Ulazak iskusnog Sladića donekle je „prodrmao“ goste koji ponovo uspostavljaju rezultatsku ravnotežu i sprečavaju totalni debakl koji je bio u najavi. Pre svega osetno je smanjen broj tehničkih grešaka, a i napad biva ubojitiji (kontre) tako da je do kraja utakmice rezultat bio u korist “Vitezova” (za 16 min – 4:10). Za prikazano u Pančevu kao zaključak se nameće da se mora smanjiti broj i dužina trajanja „crnih“ rupa u igri “Vitezova”, uz smanjenjnje broja tehničkih grešaka kao i sigurnija realizacija sedmeraca jer svaki njihov promašaj može biti presudan za konačni ishod neke od za njih bitnih utakmica koje im slede.

RK  DINAMO – RK OBILIĆ 30:23 (16:12)

Sala: “Strelište”

Gledalaca: 80

Sudije: D. Trivković (Beška)  – B.  Milosavljević (Beška)

Sedmerci: Dinamo 3-3 / Obilić 8-4 Isključenja: Dinamo 10. min / Obilić 10. min

DINAMO: Ćirković (12 odbrana / sedmerac), Dornjei 1, Bekić 2, Stamenković 1 (1), Bogdanović 1, Perović 5 (2), Čelica, Ostojić 1, Novaković, Čabrilo 2, Marjanović (7 odbrana / 3 sedmerca), Trabelsi 6, Kostandinović 3, Jezdimirović 1, Ilić 2 , Grozdanić 5 – (trener: D. Marković).

OBILIĆ: Suk (4 odbrane), Ostojić 1, Savić, Denić 1, Mladenović, Gojković 1, Jestrović 2, Drobnjaković, Antelj (1 odbrana), Jovanović 1, Stojanović 5, Mandić, Stanić 7, Sladić 5 (4), Tasić (7. odbrana), Bećirović – (trener: M. Pavlović).

MVP igrač utakmice: Vael Trabelsi (Dinamo)

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here