Superliga plej – aut (M) – Derbi u Leskovcu prekinut, Crvena zvezda napustila teren!

1
2087

Nakon haosa u hali “Slana bara” u Novom sadu u finalu Kupa gde su se navijači gađali bakljama, nije prošlo ni nedelju dana i u srpskom rukometu je ponovo pokazana netrpeljivost ili ako moramo da budemo grubi, velika agresija.

U Leskovcu je odigran derbi 2. plej – auta Super lige gde je doputovala Crvena zvezda koja zaostaje za Dubočicom 54 samo dva boda. Leskovčani su 1. a Crvena zvezda je druga.

Kada bismo pogledali sam tok utakmice, bila je puna naboja jer je puno značila i domaćinu i gostima. Ako pogledamo duele, bilo je par niskih udaraca sa obe strane ali sve je to rukomet i igrači su izdržali da situacija ne kulminira. “Okidač” se desio u 43. minutu kada je Andrejević krenuo u prodor ali ga je iskusni Mitrović udario po glavi i za to je dobio zasluženo dva minuta. Sudijski par Mošorinski – Pandžić je potom prekinuo utakmicu na kratko jer je klupa Crvene zvezde odgovarala na psovke navijača. Sve je bilo spremno za nastavak a zatim je Bujišić objašnjavao arbitrima da su igrači Dubočice 54 pregrubi i da bi to ubuduće trebalo da se sankcioniše. Ponovo je trebalo da se nastavi a zatim je Andrejević prosto “pukao” i krenuo je u verbalnu raspravu sa navijačima. Klupa ga je smirivala ali tenzije su nastavljene. Andrejeviću se potom priključio i trener Matić koji je na psovke sa tribina odgovorio psovkom što se i čuje na snimku. Ponovo su se strasti primirile a zatim je jedan od arbitara Bujišiću zbog prigovora dodelio dva minuta. Priključio se i kontrolor “katarski princ” a zatim je Bujišić bio u delirijumu zbog ovakve odluke. Kajganić je pokušao da smiri situaciju i pokazao je svojoj ekipi da ode u svlačionicu. Nakon nekoliko minuta igrači i stručni štab su zvanično napustili teren i više se nisu vraćali. Pomalo podla je bila reakcija di-džeja koji je pustio pesmu od Seke Aleksić – Crno i zlatno. Znamo šta sledi posle drugog stiha. Ta dva stiha su se vrtela nekoliko puta u krug gde je publika vređala gostujuće igrače. Prošlo je 15ak minuta i gosti se više nisu pojavili na terenu te su službena lica odlučila da se utakmica prekine, naravno uz pesmu Seke Aleksić i uzvike publike “si*aj zvezdo”…

Šta reći…. Prepustićemo direktoru lige da donese odluku šta će i kako će se sankcionisati ovakvi prestupi.

Jedno je sigurno, utakmica će biti registrovana 10:0 za domaćina a Crvenoj zvezdi sledi oduzimanje bodova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here