“Super globe” rebrendiran u “IHF muško klupsko svetsko prvenstvo”!

0
163

Prethodni format takmičenja poznat kao “Super globe” će u budućnosti biti rebrendiran i biće „IHF muško klupsko svetsko prvenstvo“, gde će igrati najbolji timovi sa svakog kontinenata. Počev od 2024. Egipat će biti domaćin ovog takmičenja u naredne tri godine.

Na ovom klupskom muškom svetskom prvenstvu igraće devet ekipa, odnosno domaćin i šampioni kontinenta Azije, Afrike, Evrope, Okeanije i Južne i Centralne Amerike i Severne Amerike. Pored toga, IHF će takođe dodeliti jednu specijalnu pozivnicu. Uskoro će biti poznati svi detalji o sistemu takmičenja.

Ove 2024. godine, 18. izdanje ovog klupskog prvenstva biće održano u Egiptu, koji je četvrti domaćin koji ga organizuje, posle Austrije, Katara i Saudijske Arabije. Egipat je poslednji put bio domaćin 2007. kada je na tron seo Sijudad Real.

Barselona je pet puta osvajala ovo takmičenje dok je aktuelni šampion Magdeburg bio uspešan tri puta. Po dva puta su takmičenje osvajali Fukse Berlin i Sijudad Real a po jedanput Al Sad, Kil, Atletiko Madrid i Kantabrija.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here