Super B liga (M) – Utakmica između Kolubare i Spartaka se ponavlja zbog kardinalne greške delegata!

1
978

Veliki derbi 3. kola Super B lige “Sever – Centar” odigran je u Lazarevcu gde su “Krtice” dočekale subotički Spartak i slavile pobedu 27:26 (13:13).

Sve bi bilo u redu da ponovo nisu glavni akteri bili delioci pravde (Nemanja Živić / Aleksandar Rilak i delegat utakmice (Predrag Đorđević).

Uvidom u video tonski zapis utakmice zaključeno je da postoji opravdana sumnja da igrač domaćih broj 14 koji je izveo poslednji sedmerac za domaću ekipu i koji gol je direktno odlučio konačni ishod, nije imao pravo ulaska u igru u predmetnoj situaciji, jer je prethodno pri vremenu igre 57’56” bio udaljen sa terena ”na tri napada pauze” pošto mu je ukazana pomoć na terenu, a u smislu Pravila rukometne igre 4.5, 4.6 i 4:11, a kako je potom trebalo postupiti. Sledom rečenog, nedvosmisleno je proizilazi da je igrač nedozvoljeno izveo sedmerac u toku trećeg po redu napada svoje ekipe u kojem je izdržavao izrečenu meru, što je u suprotnosti sa navedenim pravilima.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, delegat utakmice je izjavio kako je on preuzeo tu odgovornost brojanja napada i da je samo on kriv zato što se desila ovakva greška te da sudije nemaju obavezu da broje napade.

Predragu Đorđeviću je direktor Super B lige Ivan Milivojević izrekao suspenziju u trajanju do konačnosti rešenja o disciplinskom prekršaju koji je predmet ovog postupka, a najduže do 30 (trideset) dana. Za vreme trajanja suspenzije imenovani ne može nastupati u takmičenju.

Utakmica će biti ponovljena i igraće se u terminu 25.10.2023. od 19:00 na istom mestu, to jest u SRC “Kolubara” u Lazarevcu.

Troškovi organizacije utakmice kao i službenih lica idu na teret Zajednice klubova Super B rukometne lige.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

1 COMMENT

  1. Najgluplje pravilo ikad doneto. 57’56’ sudije pozivaju doktora koji, koliko se vidi, nije ni pružio pomoć jer je igrač ustao bez ikakve pomoći. Bilo bi bolje da je igrač zaradio 2 minuta kazne pre bi ušao u igru nego kod ovog pravila. Ovim pravilom se kažnjava i igrač i ekipa. Zamisli da je igrač koji je ga faulirao isključen pa on bi se vratio u igru a ovaj “povređeni” ne. Pa čemu doktor na utakmici ako pisac pravila, sudije, delegat određuju dali je on sposoban tj nije sposoban 3 napada. U ovom slučaju je prošlo više od 5 minuta od izlaska tog igrača jer su bila i dva tajm auta pa vidite kolika je kazna za tog igrača i ekipu i još pored zaslužene pobede Kolubara mora da igra novu utakmicu. Poklon utakmica i poklon (eventualna i vrlo izvesna pobeda) za gostujuću ekipu. Domaći nikakve koristi nemaju od kazne delegata i ne treba ga kazniti. Kazna mu je sto čovek zna da je debelo pogrešio i ostetio ekipu i odredio dalji tok lige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here